Коронавирус спира Христо Христов от участие в световното по щанги

1
Изпращаме 9 тежкоатлети в Богота, Колумбия
Изпращаме 9 тежкоатлети в Богота, Колумбия Снимка: gong.bg

Изпращаме 9 тежкоатлети в Богота, Колумбия

Коронавирус е причината европейският шампион Христо Христов да пропусне световното първенство по вдигане на тежести в Колумбия.

Шампионатът започва тази събота, но представителят на варненската школа няма да пътува за Богота, тъй като все още не се е възстановил и това наруши съществено подготовката му.

"По всяка вероятност Христов се е заразил в Германия, по време на последното си участие в клубното първенство на Бундеслигата преди две седмици", заяви старши треньорът Иван Иванов.

Световното първенство ще бъде и първата олимпийска квалификация за Париж 2024 година. Според последните решения на Международната федерация (IWF) максималните квоти, които една държава може да спечели за Игрите са 3 при мъжете и 3 при жените. В Колумбия на 4 декември предстои и поредният „специален“ Конгрес на IWF, който трябва да спасява бъдещето на щангите като олимпийски спорт.

Двама българи са с най-силни заявки в своите категории преди първенството в Богота - световният шампион Карлос Насар е с 400 кг. в кат. 89 кг и натурализираният австриец Дейвид Фишеров, който вече взе европейска титла за България, е с 405 кг и дели лидерството с катереца Фарез Елбак в категория до 102 кг.

Съставът на България

ЖЕНИ:

Кат. 45 кг Надежда Мей-Нгуен (Русе, треньори Кръстина и Радослав

Атанасови)

Кат. 59 кг Галя Шатова (Карлово, тр. Иван Лухов)

МЪЖЕ:

Кат. 55 кг Ангел Русев (Русе, тр. Кръстина и Радослав Атанасови)

Кат. 61 кг Габриел Маринов (Ст. Загора, тр. Стоян Стоянов)

Кат. 67 кг Валентин Генчев (Стара Загора, тр. Стоян Стоянов)

Кат. 73 кг Божидар Андреев (ТК „Христо Бъчваров“ Сливен, тр. Пламен Братойчев)

Кат. 89 кг Карлос Насар (Червен бряг, тр. Илиян Илиев)

Кат. 102 кг Дейвид Фишеров (ТК „Марица“ Пловдив, тр. Борислав Налбантов); Васил Маринов (ТК „100-те войводи“ Сливен, тр. Станимир Колев)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари