Корнелия Нинова: Властта ни забрани Бузлуджа, ще се съберем на жълтите павета

1
Не става дума за партийните, или лични рейтинги, а за България, уважаеми българи
Не става дума за партийните, или лични рейтинги, а за България, уважаеми българи Снимка: БГНЕС

Властта забрани събора на "Бузлуджа" и ние ще го направим на жълтите павета в София пред Министерски съвет

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на червената парламентарна група, цитирана от "Фокус".

"Искам от името на БСП да заявя тук открито, за да няма после спекулации, приказки за преврат, да не си позволявате да преследвате хора в страната. Затова го правя от парламентарната трибуна, директно, открито и с пълното съзнание. Хиляди наши членове и симпатизанти, коалиционни партньори, както и хора, които нямат нищо общо с БСП, от вчера заявяват желание и готовност да участват в протести в цялата страна. Не просто в защита на президента, а за спасяването на България и ще го направим", заяви Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

"Вчера властта ни забрани да проведем традиционния събор на левицата на връх "Бузлуджа". Добре, ще го направим на жълтите павета в София пред Министерския съвет. Ще го направим като национален митинг и нека всички желаещи промяната, без оглед на партийните си интереси, се обединим. Не става дума за партийните, или лични рейтинги, а за България, уважаеми българи", продължи лидерът на БСП.

Тя посочи, че БСП е парламентарно представена партия и ще използва всички механизми на закона и затова внася вот на недоверие в парламента. "Вярваме във вашата подкрепа", обърна се Нинова към всички българи.

"Уважаеми депутати, мислете, математическият сбор от 121 тук вътре или енергията на хиляди навън. Скъпото лично депутатско място за още няколко месеца или години бъдеще за България и просперитет на народа. Вчера отбелязахме 170 години от рождението на Иван Вазов, ще приключа с неговите думи. "Каквото и да правите, не се гаси, туй що не гасне", каза лидерът на БСП.

В изявлението си от парламентарната трибуна Нинова засегна и темата за НСО.

Твърде елементарно се прехвърля отговорността на НСО, тя е на Бойко Борисов, каза лидерът на БСП.

"Уважаеми български граждани, вчера се случи нещо безпрецедентно в президентската институция. Тежко въоръжени представители на органите на реда, както и показните действия на органите на съдебната власт са удар по върховенството на закона, Конституцията и правовия ред. Днес премиерът Борисов прехвърли отговорността за случващото се в държавата на НСО. Твърде елементарно, г-н премиер. Отговорността за случващото се е ваша", заяви от парламентарната трибуна Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП отчете, че ГЕРБ управлява 10 години.

"Разгради се държавността, институциите не работят, България е сред най-корумпираните страни в Европа, у нас бедността и неравенствата са по-високи. Демографската катастрофа е факт, поставихте ни на унизителното 111-то място по свобода на изразяването. Най-вече създадохте мафиотско-олигархичен модел на управление и всеки, който се противопостави на този модел е гонен, преследван и компрометиран. Държат и народа в подчинение. Страхът не дава бъдещето, той може да гарантира диктатура, но не дава перспектива. Ние искаме точно това - нормален живот и перспектива за всеки българин", заяви Нинова.

Тя посочи, че вчера хиляди хора са излезли, за да кажат, че така повече не може и ги поздрави за това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари