Корнелия Нинова: Г-н Борисов, по-спокойно, пазете си силите!

0
Премиерът тича доста пред вятъра, заяви лидерката на БСП
Премиерът тича доста пред вятъра, заяви лидерката на БСП

"Премиерът Бойко Борисов изглежда много нервен и звучи много обречен за София. Кампанията е още на старта - искам да му кажа по-спокойно, да си запази силите... Той тича пред вятъра, ние не сме обявили кандидат за столицата, не сме обявили и платформа, това предстои."

Така лидерката на БСП Корнелия Нинова отговори на Борисов, който по-рано обвини левицата, че готви "подли" избори за столицата, защото няма да издигне своя номинация за кмет, а мисли да подкрепи Мая Манолова (омбусманът още не е обявила дали ще участва в кметските избори, но ако това стане се очаква да е независим кандидат за кмет - б.р.)

"Борисов ни нарича популисти, подозира подла кампания и защо - защото БСП не издигала свой кандидат. Но тези думи сме ги чували, на Борисов не му свършиха работа на едни други избори, които ГЕРБ загуби катастрофално, въпреки че издигна знаков кандидат", припомни Нинова, очевидно имайки предвид спечелените от подкрепения от БСП Румен Радев президенски избори срещу номинираната от Борисов Цецка Цачева. Макар и лидерката на БСП да не спомена имена.

Тя обясни, че левицата на местния вот ще разчита на широк фронт от "всички, които искат да променят феодалния модел на управление на общините на ГЕРБ". По думите й емблема на този феодален модел е именно столицата. Затова БСП щяла да се бори за промяна на слоганите на управление, които сега били "ремонт на ремонта" и "проверка на проверката".

Нинова припомни, че е нужна промяна и заради констатации като тази на Европейската сметна палата, според чийто доклад за 9 години в София не е направено нищо за по-чист въздух и намаляване на запрашаването и столичани дишат по-мръсен въздух в сравнение с гражданите на почти всички европейски градове.

Според водачката на социалистите пред ГЕРБ и Борисов стояли много въпроси, като това защо управляващата партия се отказва от свои кметове и това признание за провал ли е. (Засега отказ ГЕРБ да подкрепят свои кадри в местната власт за нов мандат има в Пловдив, Русе, Хасково сред областните градове - б.р.)

На конкретен въпрос дали думите й значат, че БСП наистина възнамерява да подкрепи Мая Манолова за кмет на София, ако последната обяви номинацията си, Нинова отговори:

"Не разбирайте нищо до решението на градската организация в началото на септември. Ще обявим тогава кандидат, подкрепа за кандидат, както и листа за общински съветници. Ще бъде обявена и платформата ни за управление".

На 3 септември БСП ще събере и Националния си съвет. На заседанието на висшия партиен орган ще бъдат одобрени окончателно кандидатите на левицата за кметове на стотина населени места, съобщи още Нинова. Номинациите ще са на база решения на местните организации на партията, увери лидерката на социалистите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари