Концерт на ОИЦ - Русе под мотото "Децата ни заедно знаят и могат"

1

Близо 2 часа продължи мащабното събитие на Областния информационен център- Русе в събота под мотото „Децата ни заедно знаят и могат“. 

То беше посветено на 7-те проекта в Русе и областта, финансирани по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 и насочени към подкрепа за предучилищното възпитание и образователна интеграция на ученици от малцинствата.

Около 400 души участваха в събитието. От тях над 170 деца се изявиха на сцената на пленарна зала, за да покажат какво знаят и могат. Те бяха фантастични със своите песни, танци, с художествените си изпълнения на стихове и текстове и буквално заредиха залата с огромна положителна енергия.

Преди това обаче Областният информационен център беше подготвил кратка информационна част.

Управителят на центъра Камелия Махакян приветства присъстващите, благодари им за участието  и ги запозна накратко с ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. След това  експертът Габриела Стефанова представи 7-те проекта, чиято обща стойност е 2 270 000 лева, 100 процента безвъзмездна помощ.

Чрез тези средства децата в предучилищна възраст или от първи до четвърти клас в училище развият своите интелектуални и творчески заложби, разширяват кръгозора им чрез различни познавателни дейности, посещения на кино, куклен театър, музеи, екскурзии, при необходимост различни специалисти полагат грижа да отстранят проблема им. Работата с родителите, възпитанието в дух на толерантност към различните, запазване на културната идентичност на различните етноси и преодоляване на негативните обществени нагласи, основани на етнически и културни различия. Изключително важна дейност са допълнителните занимания по български език с деца и ученици, за които той не е майчин. 

За всички участници в събитието ОИЦ-Русе се беше погрижил да получат подаръци. За децата специално имаше ранички и лакомства, а за техните родители рекламни тениски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари