Концерт на хор „Дунавски вълни”

0
Годишният концерт ще завърши творческия сезон на детския хор
Годишният концерт ще завърши творческия сезон на детския хор

С годишен концерт на  9 юни от 18 часа в зала „Европа” на Доходно здание ще завърши творческия си сезон Детският хор „Дунавски вълни” при Общинския детски център за култура и изкуство в Русе.

След гостуването си в първото издание на фестивала на детските и младежки хорове в рамките на международния майски хоров конкурс „Професор Георги Димитров”  във Варна, децата от концертната формация продължиха активната си подготовка, тъй като им предстои участие и в Словакия.

От 14 до 17 юни, в град Вранов /Словакия/, ще се проведе Международен хоров фестивал, на който Детски хорДунавски вълни” ще представи религиозна музика и български обработен фолклор. Хористите ще имат възможността да пеят в гръцката католическа църква в Ханушовце и в базиликата Минор във Вранов над Топлоу. Децата ще изнесат още два концерта и ще участват в работно ателие, за което подготвят родолюбивата словашка песен „Колко си красива”.

Участието на русенския детски хор в този фестивал ще се реализира по програма „Култура“ на Община Русе за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, за което ръководството и хористите изказват своята благодарност.

Част от репертоара, който подготвя за Словакия, представителната формация на хорДунавски вълни” ще изпълни пред русенската публика на предстоящия годишен концерт в събота. В този концерт, под диригентството на Весела Тодорова и клавирния съпровод на Гергана Вичева и Веселина Ботева, публиката ще има възможността да чуе отново и най-малките певци - децата от подготвителната формация, както и дамския камерен хорДунавски вълни” при НЧ „Ангел Кънчев 1901”.

В концерта ще прозвучат песни от композиторите: Маестро Г. Атанасов, Д. Христов, Ф. Кутев, Г. Тимев, А. Косев, както и от Б. Куле, К. Дженкинс, Е. Л. Уебър и много други. Входът за концерта е безплатен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари