Компания плаща на служителите си да напуснат града

0
компанията иска да подкрепи личното развитие на хората
компанията иска да подкрепи личното развитие на хората

В Сан Франциско наемите са толкова високи, че в опит да помогне на новоназначените си служители да избегнат космическите разходи за живот, малка технологична компания ще им плати 10 000 долара да напуснат града и да работят от разстояние, пише Business Insider, цитиран от Profit.bg.

Генералният директор на Zapier Уейд Фостър обяви експериментална програма за преместване, които ще възстанови разходи до 10 000 долара за напускане на града, ако някой човек приеме позиция в стартъп компанията и отпътува от Сан Франциско в първите три месеца.

“Някои от нас се влюбват в града и са финансово способни да го направят свой дом. Но за останалите от нас може да е истинско предизвикателство да превърнем Сан Франциско в дългосрочен дом вместо в кратка спирка между 20-те и 30-те ни години“, пише Фостър.

Zapier, която създава продути за автоматизирани задачи чрез приложения, в момента е наела писатели, инженери, продуктови мениджъри и други административни служители на свободна практика. Фостър каза пред Dan Francisco Chronicle, че програмата за преместване се радва на голям интерес. Компанията може да разшини програмата, за да подкрепи служители, които искат да напуснат и други скъпи градове. Zapier вече има екип, в който 100% от служителите работят от разстояние.

Компанията няма офиси, а тримата съоснователи работят от вкъщи. В публикация в блога си Фостър каза, че компанията иска да подкрепи личното развитие на хората, както и кариерните им цели. Понякога служителите трябва да напуснат технологичния хъб.

Сан Франциско е един от най-конкурентните пазари за наеми в САЩ. Средният наем в града надхвърля 4200 долара на месец, сочат данни на сайта за недвижими имоти Trulia. Според един анализ инженерите на средни и високи позиции в компании, като Google, Uber, Airbnb и Twitter, могат да очакват да платят между 40 и 50% от заплатата си за наем на апартамент близо до работното си място.

Младите хора, които съставляват около 30% от населението на Сан Франциско, вдигат цените до небесата. Отговорът на Zapier на нажежения пазар на жилища? Оставете другите да се борят на него.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари