Комисията по Законност, обществен ред и сигурност заседава извънредно

1
Общинските съветници разгледаха жалба от предприятията, извършващи своята дейност в Дунавската индустриална зона  „Тегра“
Общинските съветници разгледаха жалба от предприятията, извършващи своята дейност в Дунавската индустриална зона „Тегра“

Комисията по Законност, обществен ред и сигурност заседава извънредно преди Общинската сесия

В навечерието на 13-ото заседание на Общински съвет – Русе комисията по Законност, обществен ред и сигурност заседава извънредно.

Това се наложи, след като на редовното си заседание на 15 октомври 2020 г., общинските съветници разгледаха жалба от предприятията, извършващи своята дейност в Дунавската индустриална зона  „Тегра“ – бившето КТМ, както е познато на русенци.

Жалбата е подадена на 14 октомври – само ден преди заседанието на комисията, поради което общинските съветници нямаха физическото време да реагират и да се запознаят подробно с целия материал за градоустройствения план на Община Русе.

На извънредната среща присъстваха и експерти от еко-сдружение „Дунавски регион“ гр. Мартен с председател Владислав Маринов, както и кметът на Мартен – Димо Тонев.

Тяхното желание е зоната да бъде предимно производствена.

От другата страна присъстваха юристи, представляващи „Булмаркет ДМ“ ЕООД, настояващи зоната да бъде чисто производствена.

Комисията по Законност, обществен ред и сигурност с председател Елеонора Николова изслуша внимателно всички страни, като изслуша и становището на общинска администрация, и дискутира повече от час.

В края на заседанието общинските съветници НЕ приеха точката, като гласуваха с три гласа ЗА, три ПРОТИВ и един ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ.

Дискусията ще продължи на 13-ото заседание на Общинския съвет утре, 22 октомври, в Пленарната зала на Община Русе от 9:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари