Командващият руските сили призна, че военната обстановка в Украйна е „напрегната“

1
Въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени, каза генерал Суровикин
Въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени, каза генерал Суровикин Снимка: Алексей Ерешко / ТАСС

Въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени, каза генерал Суровикин

Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна днес, че военна обстановка в Украйна е „напрегната“, особено около окупирания южен град Херсон, предадоха Ройтерс и БТА.

„Като цяло обстановката в зоната на провеждане на специалната военна операция може да бъде определена като напрегната“, каза той в интервю за държавната телевизия „Росия 24“. „Противникът не се отказва от опитите си да атакува позициите на руските войски“, заяви Суровикин. По думите му, това важи преди всичко за секторите Купянск, Лиман и Николаев-Кривой рог.

Той каза, че руската групировка в Украйна не се стреми да напредва с високи темпове, а методично „смила“ противника, предаде ТАСС. „Нашата стратегия е друга. За това вече говори върховният главнокомандващ. Ние не се стремим към високи темпове на напредване, пазим всеки войник и методично „смиламе“ настъпващия противник“, заяви той. Генерал Суровикин каза, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Наш висш военен
    ръководител декларирал , че България може да изпрати военни съветници на украинците , как трябва да ръководят военните подразделения във военна бойна обстановка. Имам увереността , че те са завършили нашата военна академия и са много печени в нещата.
  • -3
    11
    До густаф адолф
    Жвна ти друго говореше като се прази снощи усраинска путко!
  • 2
    10
    Густав Адолф, до 8
    Малката ти буба става ли въобще?
  • 2
    9
    до 8
    куче което много лае не хапе
  • -2
    8
    До 3
    Eла и се пробвай усрайнска путко! Първо ще ти смажа капачките и после ще чукам майка ти пред очите усраинска гнидо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари