Колко струва животът на малкия Калоян!?

0
9-годишният Калоян е болeн от левкемия и се нуждае от спешна трансплантация
9-годишният Калоян е болeн от левкемия и се нуждае от спешна трансплантация Снимка: Нова телевизия

Нови правила в работата на Фонда за лечение на деца. Министър Петър Москов обеща конкретни решения да се взимат за 10 дни, а не както е сега - за близо 2 месеца. 

Как приема тази промяна майката на 9-годишния Калоян от варна, който вече трета година се бори с левкемията? 

На Коко му е още по-трудно – очаква трети курс химиотерапия. Косичката му пада и се срамува да бъде сниман, информира Нова телевизия.

„Отпадналост, умора, главоболие, повръщане до някаква степен. Като дете му е трудно да си го обясни и сам ми казва: „Аз искам да се оправя и трябва да се оправя”, разказва майката Антонина Михайлова.

С помощта на хората са събрани половината от нужните 310 000 евро за костно-мозъчна трансплантация в Германия. На 10 юни родителите подават документите на Коко във Фонда за лечение на деца в чужбина с надежда да получат бързо останалите пари. Отговор от експертите още няма. Официалният срок за това е близо 50 дни и все още не е изтекъл. 

„Тези 600 000 са животът на Калоян. Реално погледнато на толкова е оценен в момента. За някой може да са много, но човешкият живот няма цена. Особено като гледаш детето ти как прекарва в мъки дните си, вместо да играе навън”, заявява майката. 

Антонина не разбира нито дългото чакане на становища за лечение, нито  проблемите с кворума на заседанията на Фонда. Дните минават в мъчително очакване – на нови справки от банката и на следващото заседание. 

Затова посреща с надежда идеята за промяна в правилата. И заради своя Калоян, и заради другите болни деца. 

„Всеки ден е борба, всеки час. В рамките на 10 дни – да. Това наистина може съвсем спокойно и да олекне някак си на родителите, и да бъдат по-спокойни, че наистина адекватно ще се вземат решенията”, смята Антонина Михайлова.

И продължава да разчита най- вече на помощта и състраданието на хората. За да може детето ѝ да получи необходимото лечение. 

Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път: 

Райфайзенбанк   

BG95RZBB91554030204317 BIC RZBBBGSF   

Антонина Костадинова Михайлова   

ПроКредит Банк

BG44PRCB92301049451623

Калоян Милен Михайлов  

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари