Колко струва поддръжката на булевард "България"?

1
Община Русе неколкократно е водила кореспонденция с Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление във връзка с необходимостта от основен ремонт на бул. „България“
Община Русе неколкократно е водила кореспонденция с Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление във връзка с необходимостта от основен ремонт на бул. „България“ Снимка: Русе Медиа

Община Русе неколкократно е водила кореспонденция с Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление във връзка с необходимостта от основен ремонт на бул. „България“

От Община Русе обобщават какви средства са дали за поддръжка на пътното платно, собственост на АПИ, и за изпълнение на други дейности, информира Русе Медиа.

Ето какво е становището на Община Русе относно собствените средства, изразходвани за ремонт и поддръжка на бул. „България“ през 2022 г.:

Всяка година между Община Русе и Агенция „Пътна инфраструктура“, в лицето на Областно пътно управление, се сключва Споразумителен протокол за текущ ремонт и поддръжка, в т. ч. зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на града.

Община Русе надлежно изпълнява своите ангажименти по изпълнение на Споразумителния протокол, като от ОПУ–Русе са одобрени разходи в размер на 199 973,53 лв.

Освен тези средства, Община Русе отделя и собствени за поддръжка.

През 2022 г. общинско предприятие „Паркстрой“ е направило разходи в размер на 217 971,42 лв. за сметосъбиране и сметоизвозване, за поддържане на зелени площи, както и разходи за химически тоалетни, поставени по бул. „България“ във връзка с изчакващите товарни автомобили.

Освен това дружеството извършва дейности по изкърпване на асфалтова настилка, поддръжка на улично осветление; изработване и монтаж на пътни знаци и машинно полагане на хоризонтална маркировка, като разходваната сума е в размер на 36 069,60 лв.

Община Русе неколкократно е водила кореспонденция с Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление във връзка с необходимостта от основен ремонт на бул. „България“. Въпросът е особено актуален, имайки предвид настоящата пътна обстановка и постоянните задръствания от тежкотоварни автомобили, което усложнява организацията и безопасността за движение по булеварда, създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия и допълнително компрометира асфалтовите настилки.

Проблем е и фактът, че основният ремонт, който е изпълняван преди години, не е въведен в експлоатация. Това налага извода, че булевардът все още е „строителна площадка“, но въпреки това Община Русе изпълнява задълженията си съгласно сключения Споразумителен протокол.

Считаме, че след последното изказване на инж. Савов погрешно се вменява у гражданите, че Община Русе разчита само и единствено на финансовите средства от АПИ.

От ОПУ–Русе са одобрени разходи в размер на 199 973,53 лв. за изкърпване на асфалтова настилка, като Община Русе със собствени средства в размер на 254 041,02 лв. е изпълнила допълнителни ремонти на асфалтова настилка, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, сметосъбиране, сметоизвозване, поддръжка на зелени площи и разходи за химически тоалетни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари