Колко често трябва да почистваме хладилника

0
В следващите редове ще минем стъпка по стъпка през това и ще издадем някои тайни, с които да си спестите малко работа
В следващите редове ще минем стъпка по стъпка през това и ще издадем някои тайни, с които да си спестите малко работа

Всяка една домакиня рано или късно се изправят пред това да почисти хладилника

Със сигурност това не е от приятните занимания, но рано или късно трябва да се направи. Въпросът е колко често и дали не може да се спести някакво време в цялата подготовка. В следващите редове ще минем стъпка по стъпка през това и ще издадем някои тайни, с които да си спестите малко работа, пише Actualno.

Подготовка за почистване?

За начало изключете хладилника, преди почистването. Ако не го направите, рискувате да го повредите. Докато почиствате хладилника, помислете къде можете да поставите храните от него. Хубаво е това да бъде хладилна чанта или пък да ги поставите на чисто и хладно място в кутии или тави.

След това можете да преминете към почистването на хладилника. Независимо кой начин ще предпочетете, добре е да имате микрофибърна кърпа, която ще ви помогне да изчистите добре вътрешността на уреда.

Почистване на хладилника със сода

Знаем, че содата има широко разпространение в света на кулинарията, но и домакинството. С нея лесно и бързо можете да отстраните замърсяванията, дори и упоритите. Така няма нужда и да използвате силни химикали или препарати.

Разтворете половин чаша сода бикарбонат в чаша вода. По този начин ще получите гъста паста, която да нанесете по вътрешността на хладилника. След като мръсотията се е разтворила, използвайте кърпата, за да избършете нея и самата сода.

Почистване с лимон

Това е един натурален начин да се справите с всички микроби и микроорганизми, без да се налага да прилагате тежки химикали. Нужен ви един литър вода, 1-2 лимона и кърпа.

Изпразнете хладилника, потопете кърпата в сместа и след това почистите всяко едно ъгълче. Ще видите колко лесно пада мръсотията, а и лошата миризма си отива заедно с нея. Това е един бърз и евтин начин, с който можете да изчистите хладилника.

Същото приложете и с оцета, но трябва да имате предвид, острата му миризма. За да се премахне, отново можете да минете с лимон или пък просто да изплакнете само с вода.

Колко често трябва да се почиства хладилника?

Според някои веднъж на месец е напълно достатъчно. По-педантичните към чистотата ще ви кажат, че два пъти в месеца или най-добре всяка седмица. Истината е, че ако държите всичко затворено, редовно си правите вечеря стил „каквото има“ и т.н., то няма да ви се налага пълно почистване постоянно. Можете просто да измиете рафта, който е замърсен. Разбира се, цялостно почистване също е необходимо, но в този случай веднъж месечно е напълно достатъчно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари