Колите втора ръка в България постепенно свършват, цените им растат

14
Феноменът се дължи на факта, че на пазара в момента нови коли няма
Феноменът се дължи на факта, че на пазара в момента нови коли няма Видео: NOVA

Наред с редица стоки и услуги, увеличение в цените има и на автомобилите втора ръка.

Причината обаче не е някакъв картел сред търговците, а фактът, че производството на новите коли се бави изключително много, което прави старите коли по-ценни и по-дълго използвани. В Дупница се случва наглед невъзможното. Колите втора ръка постепенно свършват.

"В един магазин като се продадат повечето от колите, се изпразва, и не може да ги замениме с други. Ако примерно ти всеки ден продаваш по една кола, то рано или късно тия коли изчезват. Това е все едно като се свърши хляба в магазина, аз да отида и да купя мухлясал хляб, само и само да продавам хляб, ама той е мухлясал хляб, мухлясалия не се търси, така е и при колите", заяви собственикът на автокъща Георги Грозданов, предава NOVA.

Феноменът се дължи на факта, че на пазара в момента нови коли няма. Това кара собствениците на по-старите автомобили в Западна Европа да не бързат да се разделят с сегашните си коли, защото няма какво ново да си купят. И затова до България автомобили втора ръка почти не стигат.

"В Италия в момента оказионите са празни. Няма коли, хората не си оставят колите да се продават, защото не могат да си купят нови. Затова е така. Всичко идва от новите коли – липсват на пазара – бавят се, малко повече отколкото трябва – с месеци, с години даже някъде", посочва Грозданов.

Много италианските търговци правят всичко възможно да не прекъсват връзката си с доказания пазар в България

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Strigoi
    През хуя ми е за старите коли
  • 2
    3
    Откровено казано
    Много силни сме в критиката - до вчера, ония ден се чудехме всички как да се отървем от старите руски лади, москвичи, жигулита и т.н. за които много трудно се намираха резервни части днес плюем по Порше, Мерцедес, БМВ...Ами драги/а ми "хаха" има няколко варианта да ги избегнем "старите западни коли" 1. Хващаш градския транспорт (автобус, тролей, такси - ако ти допадне марката и превозното средство разбира се има и хубави марки таксита), 2. Електрическа тротинетка или велосипед - климатичните условия трябва да са благосклонни (не трябва да вали дъжд, сняг), 3. Пеша да се ходи и да се роптае само и единствено към онези, които все пак са решили да се придвижват с 20 г. коли, 4. Теглиш голяма сума пари (кредит) и си купуваш чисто нова кола или пък ако имаш лични спестявания - разваляш ги и готово.
  • -6
    2
    xaxa
    Колко трябва да си пробит и прост да си купиш втора ръка кола от авткъща, дето не знаеш от дунава ли е вадена, от морето ли.
  • -6
    1
    Потребител
    И друго обяснение има: например ако човек си е закупил автомобил на 15 години 2-ра ръка преди 5-7 години от автокъща внос - Италия, стегнал го е от към обслужване и техническа функционалност, направен е тунинг (лети джанти, брони, стопове и т.н.) и ако има търсене и интерес за цената е разбираемо да стане по-висока
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари