Кои видове естествени кожи са най-здрави?

1
Вижте кои са най-популярните видове кожа, които може да искате да притежавате
Вижте кои са най-популярните видове кожа, които може да искате да притежавате

Вижте кои са най-популярните видове кожа, които може да искате да притежавате

Кожата е универсален материал и различни видове кожа могат да се използват за изработване на изделия като обувки, чанти колани, каишки за часовници и други. Независимо дали става дума за здравина, гъвкавост, естетическа приятност, има различни опции при избора на кожа. Ето най-популярните видове кожа, които може да искате да притежавате. Започваме с най-здравата от всички:

1. Кожа от кенгуру

Кенгуруто е подходящо за широка гама продукти, поради лекото си тегло и превъзходна здравина. Всъщност то е около 10 пъти по-здрав от телешкия бокс. В Австралия многобройните бичи бикове се произвеждат от кожа от кенгуру поради тяхната здравина и леко тегло в сравнение с други кожи. Кенгуруто се използва и за мотоциклетни дрехи, поради устойчивостта си на абразиви. Каишките за часовници, направени от кенгуру, обикновено имат набръчкан вид и могат да бъдат боядисани във всеки цвят по ваш избор. Тъй като кенгуруто запазва здравината си, дори когато е тънко нарязан, той може и да се плете.

Каишките за <strong class='keys'>часовници</strong>, направени от кенгуру, обикновено имат набръчкан вид и могат да бъдат боядисани във всеки цвят по ваш избор

Кенгуровата кожа също се изнася в много страни за употреба в редица продукти, включително ботуши, дамски чанти, каишки за часовници и други модни аксесоари.

2. Телешка кожа

Може би най-евтината и често срещана кожа, използвана за каишки за часовници. С естествения си вид и текстура, горния слой може да бъде скъп в зависимост от качеството, без дефекти и с релефен уникален външен вид.

Когато каишката на часовника е от естествена кожа, тя обикновено се състои от вътрешна кожа от крава, а външната е от телешка кожа, тъй като има по-меко усещане на китката. Телешката кожа, освен че е мека, има по-стегната структура и следователно е по-трайно. Велурът се произвежда чрез изглаждане на горния слой на телешката кожа. Обработването на кожата превръща органичното й състояние в неорганично и променя цвета й, и също така има способността да прикрива дефекти. Кожата от телета може лесно да бъде оформена в модели, за да имитира Алигатор, Крокодил, Бамбук, Гущер и др.

3. Алигаторска кожа

Известен като екзотична кожа, която може да се използва за голямо разнообразие от луксозни продукти, включително каишки за часовници от висок клас. По-голямата част от кожата се доставя от две страни, Китай и САЩ. Търговията в Америка е регулирана и се състои от селскостопански и диво уловени екземпляри. Коремът на Алигатора образува вътрешната част на каишката на часовника. Външното същество „Хорнбек“ е мрежест модел с правоъгълни плочки.

4. Крокодилска кожа

Подобен на външен вид на алигатор, но с някои забележими разлики. Крокодиловата кожа има малки ямки в кожата и модел, който е по-малко еднороден от алигатора. Също не е толкова мек като алигатора, освен това се чувства по-сух и по-твърд на китката. Каишките за кожени часовници могат да се предлагат в много различни модели и са предимно „отрязани“, останали от по-големи продукти като чанти и ботуши. Цената може да варира в зависимост от вида, но като цяло крокодилът е по-евтин от алигатора. Австралийският соленоводен крокодил и нилския крокодил са източниците, където по-голямата част от крокодилската кожа се доставя за използване в екзотични каишки за часовници.

Каишките за кожени <strong class='keys'>часовници</strong> могат да се предлагат в много различни модели и са предимно „отрязани“, останали от по-големи продукти като чанти и ботуши

5. Щраусова кожа

Щраусовата кожа има уникален модел на по-тъмно оцветени подутини, известни като „свободни фоликули от перо“. Любителите на часовниците го харесват заради екзотичния си вид и усещане. Щраусовата кожа е известна като луксозна кожа и е по-скъпа в сравнение с традиционните кожи.

6. Гущерова кожа

По-голямата част от кожата на гущерите идва от гущерите от Игуана и Ява, известни с пръстеновидни шарки по тялото. С гладка текстура се използва кожата от долната страна на гущера поради неговия последователен модел. Гущеровата кожа обикновено е по-евтин от алигатор и крокодилска кожа, когато се използва като каишка за часовник.

7. Змийска кожа

Считан за екзотична кожа, той се използва и за изработване на чанти, портфейли и други модни артикули. Ако някога сте виждали чифт бели или светли каубойски ботуши, тогава сте виждали змийска кожа. Кожата се доставя главно от питони. Тъй като Змийската кожа е много тънка, ръчно изработените каишки за часовници имат като основа говежди кожи, като змийската кожа се залепва и зашива върху говеждата кожа, за да образува крайния продукт. Каишките от змийска кожа са сравними по цена с алигаторската.

8. Кожа от скат

Кожата на ската се доставя от Югоизточна Азия, Австралия и Южна Америка. Известен с уникалния си перлен модел под формата на черен до сив фон с релефни неравности от перлен тип. Полирането на кожата е възможно и кожата също може да бъде боядисана във всеки цвят по ваш избор. Кожата на ската традиционно се използва за дръжката на самурайските мечове, но може да направи и фантастично изглеждаща каишка за часовник. Цената на скатската кожа, когато се използва за презрамки, е подобна на качествената кожа от алигатор.

Много други видове висококачествени и екзотични кожи могат да бъдат използвани при изработката на чанти и часовници като свине, кози, камили, ему, елени, бизони, биволи и акули.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари