Кои са симптомите на най-новия вариант на Омикрон

4
Световъртежът и слабостта се появяват най-често
Световъртежът и слабостта се появяват най-често Снимка: iStock

Лекарите посочиха симптомите, които се появяват при хора, заразени с новия вариант на коронавируса, Омикрон BA.2

Информацията идва от ръководителя на научната група по генно инженерство и биотехнология на Централния изследователски институт по епидемиология на Роспотребнадзор Анна Черкашина, пише zdrave.to

Експертът каза, че световъртежът и слабостта се появяват най-често. Има обаче и други симптоми.

"Освен това заболяването може да бъде придружено от кашлица, кихане и възпалено гърло, а загубата на миризма също е доста често срещана".

Също така главният лекар на градската клинична болница № 52 в Москва Маряна Лисенко говори за симптомите. Тя добави, че хората често имат суха кашлица, болки в гърлото и силно главоболие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари