Кои са най-предпочитаните гимназии в Русе?

1
Това са Английската гимназия, Математическата гимназия и Училището по европейски езици
Това са Английската гимназия, Математическата гимназия и Училището по европейски езици Снимка: Dunavmost

Резултатите от второто класиране след VII клас бяха публикувани на сайта на Регионалното управление на образованието

От тях стана ясно, че учениците с най-висок бал в този етап са предпочели да бъдат приети основно в три училища в Русе, пише Бряг.

Това са Английската гимназия, Математическата гимназия и Училището по европейски езици. Още две училища - СУ "Христо Ботев" и ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" попълват първата десетка на приетите с най-добър успех осмокласници.

Справката за минималния и максималния бал по паралелки от втория етап на класиране в областта сочи, че ученикът с най-много точки – 435, е приет в АГ „Гео Милев“ в паралелка за изучаване на чужди езици. В такава паралелка ще учи и вторият по бал, който събира 431 точки. Той е заявил желание да влезе в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”. Математическата гимназия пък е приела третия по успех с 427 точки. За отбелязване обаче е фактът, че минималният бал на третия по успех е най-висок от всички, явили се на второ класиране.

В топ 10 на предпочитаните от отличниците училища влизат още ПГЕЕ "Апостол Арнаудов", в чиято паралелка по програмиране е приет ученик с бал от 416 точки; СУ "Христо Ботев" с профил Софтуерни и хардуерни науки – 414.5 точки; АЕГ "Гео Милев" - Компютърна анимация с 401 точки. Припомняме, че при първото класиране фаворит на отличниците беше МГ „Баба Тонка“, която събра учениците с най-висок успех.

На последните 5 места в класирането са ПГМТ "Юрий Гагарин", ПГПТ "Атанас Ц. Буров", ПГ-град Бяла и СУ "Панайот Волов". Ученикът, приет с най-нисък максимален бал от 86 точки, ще учи в СУ "Панайот Волов". Същият има и най-нисък минимален бал от 83 точки.

Записването на приетите ученици на втория етап е до 22 юли 2021 година в училището, в което е приет кандидатът.

Обявяването на записалите се ученици и на броя на свободните места след втория етап на класиране е на 23 юли 2021 година на страницата на РУОРусе. Документите за участие в третия етап на класиране ще се подават от 26 до 27 юли 2021 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари