Кои са най-популярните бебешки имена за 2020 година?

0
Оказва се, че родителите често черпят вдъхновение за избора на име за потомците си от телевизионни шоу програми
Оказва се, че родителите често черпят вдъхновение за избора на име за потомците си от телевизионни шоу програми Снимка: iStock/Getty Images

Проучване на сайта за родители „Бейбисентър“ разкрива най-популярните бебешки имена за 2020 г., пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Допитването показва, че най-популярните момичешки имена са София, Оливия и Амелия, а момчешките - Мохамед, Ноа и Оливър.

Оказва се, че родителите често черпят вдъхновение за избора на име за потомците си от телевизионни шоу програми. Сред най-популярните имена за момченца е Конъл - на един от централните персонажи в сериала "Нормални хора". Подобен е случаят с Арабела от "Мога да те унищожа" и Дейвид от "Шитс Крийк".

Герои от видеоигри и реалния живот също вдъхновяват родителите в избора на име за бебе. Такъв е примерът с футболиста Маркъс Рашфорд и столетника капитан Том, които със забележителната си благотворителна дейност по време на пандемията се превърнаха в герои на Великобритания.

След смъртта на чернокожия Джордж Флойд, който стана жертва на полицейско насилие в САЩ, името Джордж намира място в Топ 10 тази година, след като миналата година отбеляза спад в популярността си.

Топ 20 на най-популярните за 2020 г. имена за момичета е: Оливия, София, Амелия, Лили, Айла, Ава, Мия, Ария, Фрея, Исабела, Ела, Айви, Грейс, Роузи, Попи, Иви, Шарлот и Хана.

Топ 20 на най-популярните момчешки имена за 2020 г. е: Мохамед, Ноа, Оливър, Артър, Лео, Фреди, Джордж, Тио, Чарли, Джак, Хари, Оскар, Итън, Арчи, Финли, Джошуа, Джейкъб, Томас и Айзък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари