Кои са братя Бобокови - арестуваните заради аферата с боклука

30
От търговия с масла и акумулатори, ресторант и винарска къща до колекциониране на антични предмети...
От търговия с масла и акумулатори, ресторант и винарска къща до колекциониране на антични предмети... Видео: bTV

Братята Атанас и Пламен Бобокови се появяват в класациите за най-богатите българи

От търговия с масла и акумулатори, ресторант и винарска къща до колекциониране на антични предмети. Това е само част от визитката на задържаните от прокуратурата заради аферата с боклука братя Атанас и Пламен Бобокови.

В медийното пространство братята Атанас и Пламен Бобокови се появяват в класациите за най-богатите българи, информира bTV.

Според системата за фирмено разузнаване ДАКСИ Атанас Бобоков участва в управлението на 22 фирми и е собственик на 10. Брат му Пламен притежава 7 фирми и участва в управлението на 26.

Основният им бизнес е свързан с автомобилни масла и акумулатори.

"Приста Ойл Холдинг" в Русе се занимава с производство и разпространение на спирачни течности, антифризи, подобрители на масла и горива и пластмаси.

"Монбат" АД в Монтана рециклира акумулаторен и оловен скраб, оловни сплави, полиетилен и полипропилен. Приходите й за 2018 година са над 287 милиона лева.

Фамилията им е свързана с винарска къща. Бизнесът им излиза и извън България.

Фондация "Братя Бобокови" реставрира емблематични сгради, които са паметници на културата. Една от най-значимите е Нумизматичният музей в Русе, който трябва да стане най-големият в Европа.

Имената им се свързват с изложби на антики за няколко милиона лева, сред които стъклен рог на изобилието, монети, плочи както и много други.

Пиарът на братята отказа коментар, а вчера заяви, че заедно с екипите си Атанас и Пламен Бобокови оказват пълно съдействие на властите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари