Кой е Петър Илиев, номиниран за министър на вътрешните работи?

0
В първия състав на кабинет на ИТН, който бе оттеглен, Илиев бе номиниран за министър на правосъдието.
В първия състав на кабинет на ИТН, който бе оттеглен, Илиев бе номиниран за министър на правосъдието. Снимка: Sofia Univercity

Петър Илиев, чието име бе спрягано за премиер на "Има такъв народ" е сред имената на министрите в кабинета на Пламен Николов

Информацията потвърди и зам.-председателят на парламентарната група на "Да, България" Владислав Панев, който се яви на срещата с ИТН, за да научи от мандатоносителите състава на проектоправителството, пише DarikNews

По непотвърдена информация той е спряган за министър на вътрешните работи. В първия състав на кабинет на ИТН, който бе оттеглен, Илиев бе номиниран за министър на правосъдието.

Петър Илиев е бил консултант на ПГ на БСП по няколко конституционни жалби, съобщи още миналата седмица председателят на БСП Корнелия Нинова. Самият Слави Трифонов отрече някога да е било планирано Илиев да бъде кандидатурата на ИТН за министър-председател и спешно да е сменен с Пламен Николов след критики в медиите.

Кой е Петър Илиев?

Илиев е щатен университетски преподавател (главен асистент) в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски”. Преподава учебните дисциплини „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“.

Завършил е магистратура в СУ с пълно отличие. Специализирал е Английско търговско право и Право на Европейския съюз в Бъкингамския университет във Великобритания. Специализирал и Американско право в Ню Йорк, САЩ. Преподавател по конституционно право в СУ, доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема.

Лауреат е на отличието на „Адвокат на годината“. Говори четири езика.

След като името на Петър Илиев се завъртя като вероятен кандидат за премиер, по негов адрес се появи информация, че е бил в борда на "Краун медиа" преди компанията да бъде купена от майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари