Когато вдигнете кръвното, трябва да лежите

0
Дори при незначителни промени на състоянието, при неприятни усещания, прилошаване, главоболие, шум в ушите, непременно трябва да измервате кръвното си налягане
Дори при незначителни промени на състоянието, при неприятни усещания, прилошаване, главоболие, шум в ушите, непременно трябва да измервате кръвното си налягане

Това съветват специалисти, тъй като се появяват противоречиви препоръки по този въпрос

„Когато сте с повишено артериално налягане, не трябва да се натоварвате физически" - съветва терапевтът д-р Елена Черненко, пише zdrave.to

"Необходимо е да легнете, да пийнете хапче и чак когато кръвното налягане започне да спада, тогава можете да станете и да ходите.

Това, разбира се, не значи, че не можете да отидете до тоалетната. Но аз не съветвам да се товарите физически при високо кръвно налягане. Повишеното кръвно налягане не е застой на кръв, че да я „раздвижвате“, предупреждава д-р Черненко. 

Ако ходите, кръвното налягане ще се покачи повече и може да ви докара инсулт. Няма начин такъв подход на понижи кръвното. Да, движението помага, но чак когато кръвното налягане спадне.

Специалистите припомнят, че човек може и да не усети, че има високо кръвно налягане.

Затова е важно дори при незначителни промени на състоянието, при неприятни усещания, прилошаване, главоболие, шум в ушите, непременно да измервате кръвното си налягане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари