Кога ще заработи електронната система за плащане на данъци в Русе?

1
В момента може да се плати касово само на две места
В момента може да се плати касово само на две места

Електронната система за проверка и плащане на местните данъци и такси в община Русе все още не работи.

Внедряването на нов програмен продукт трябваше да приключи до 7 януари, но има забавяне и засега не е ясно кога ще започне да функционира, предава Русе Медиа.

Въпреки че от администрацията обявиха, че от 14 януари вече е възможно заплащането на дължимия данък върху превозните средства за 2022 г., реално това може да стане само на касите на общината на ул. „Котовск“ № 1 и в сградата на СБА.

Там има възможност да се направи проверка на сумата, на която възлиза данъкът, и съответно да се извърши плащането. Обявеното издължаване на касите на Изипей АД и по банков път е трудно осъществимо, ако не се знае колко точно е задължението.

До 3 май се ползва отстъпка от 5 %, ако се покрие цялото задължение, напомнят от общината.

За заплащането на данъците върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци гражданите ще бъдат уведомени допълнително.

EasyPay: Имало е прекъсване на услугата, но само на 11.01.2022 година

Повече от 4 години в касите на EasyPay  могат да се плащат данъци към община Русе, като клиентът предостави само своето ЕГН - не е нужно да съобщава партида или сумата на задължението.

Във връзка с текущите софтуерни промени, които прави община Русе, е имало прекъсване на услугата, но само за периода от 10.30 ч. до 16.00 ч. на 11.01.22 г., съобщиха от EasyPay.

Към настоящия момент всеки желаещ може да плати данъчните си задължения към общината на наша каса само по ЕГН, без да дава друга информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ЕКСПЕРТ
    През сайта на НАП не можете ли да плащате данъци и такси със ПИК ? И ако не можете защо ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари