Кметът на Бяла демонстрира отличен стандарт на живот въпреки кризата

16
Димитър Славов вече се вози на луксозен и скъп джип Инфинити, като бързо заряза стария Форд
Димитър Славов вече се вози на луксозен и скъп джип Инфинити, като бързо заряза стария Форд

"Кметът на Бяла с последен модел Инфинити, оставя след себе си задлъжняла и обезлюдяваща община

Един от любимците на Пламен Нунев и негово протеже за водещо място в листата на ГЕРБ от Русе на предстоящите избори за парламент е Димитър Славов. Областният шеф на ГЕРБ цели да наложи поредния свой съгражданин в Русе, а от друга страна – да се подсигури срещу евентуално свое махане от лидерския пост на местната структура. Той таи надежди, че Славов един ден ще заеме неговото място и ще бъде значително по - податлив на влияние за разлика от други."

Това заяви Иван Колев в писмо, изпратено до редакцията на Dunavmost. Публикуваме писмото на г-н Колев без редакторска намеса, за да насърчим обществото към конструктивни дебати:

"Кметът на Бяла с последен модел Инфинити, оставя след себе си задлъжняла и обезлюдяваща община

Един от любимците на Пламен Нунев и негово протеже за водещо място в листата на ГЕРБ от Русе на предстоящите избори за парламент е Димитър Славов. Областният шеф на ГЕРБ цели да наложи поредния свой съгражданин в Русе, а от друга страна – да се подсигури срещу евентуално свое махане от лидерския пост на местната структура. Той таи надежди, че Славов един ден ще заеме неговото място и ще бъде значително по - податлив на влияние за разлика от други.

Славов е бивш кадър на СДС и нереализиран кандидат за депутат отпреди 16 години. Пребоядисването му става бързо поради амбициозната цел на Нунев да завземе родния си град и да го превърне в процъфтяващ околийски център, но по собствени разбирания.

Затова там от години се наливат милиони за всякакви проекти – като започнем от гара Бяла, откъдето е жената на Славов и той с гордост подчертава това, и завършим с регионалното депо за отпадъци, чието изграждане доведе до вдигането на такса Смет за почти всички общини, които возят боклука си там. Милиони се изляха за ремонти на училища и детски градини в Бяла при положение, че населението там застрашаващо намалява. Това си признава и самата общинска администрация начело със Славов в редица приети планове за бъдещо развитие през последните месеци.

С 1000 души намалява населението на самия град Бяла от 2011 година насам. В общината ситуацията е още по – плачевна – 10% намаление само за времето на мандата на кмета. Там се водят по постоянен адрес малко над 14 хиляди души в края на 2019 година, а реалният брой е доста по – малък.

Само преди около месец с помощта на мнозинството общински съветници от ГЕРБ в Бяла Славов увеличи собствената си заплата, като ще се разписва срещу поне 3 300 лева нето – повече дори от кмета на Русе.

Общинският дълг продължава нараства стремглаво – от 4.7 млн. лева в края на септември 2019 година до 5.2 млн. лева през септември 2020 година. Бюджетното салдо е отрицателно към септември 2020 година и надхвърля четвърт милион лева! Делът на разходите за заплати и осигуровки в бюджета е 59 %!!! Има и големи неразплатени разходи. Поетите ангажименти за разходите по бюджета на общината са за над 7 млн. лева! В същото време намалява събираемостта на местните данъци и такси, особено в кризисната 2020 година.

Както се казва, когато фактите на Министерството на финансите говорят и общините мълчат!

В същото време кметът демонстрира отличен стандарт на живот въпреки кризата – вози се вече на луксозен и скъп джип Инфинити, като бързо заряза стария Форд. Хотелът в центъра на Бяла се управлява от съпругата му и е създаден предимно с европейски средства по Програмата за развитие на селските райони. Опитите да бъде пробутан на друг човек малко преди коронакризата, за да се съберат средства за нов апартамент в София, удариха на камък.

Остава излъганата надежда на избирателите от ГЕРБ там, които все още не са научили плановете на своя „капитан“ да напусне скоростно потъващия кораб в посока столицата...."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари