Класика и Страсти с Калин Вельов и Tumbaito

1
Латино ритми и симфоничен оркестър ще чуем в концерта в Русе
Латино ритми и симфоничен оркестър ще чуем в концерта в Русе

Латино ритми и симфоничен оркестър ще чуем в концерта Класика § Страсти, изпълнени от  Русенската филхармония, Калин Вельов и група Tumbaito.

Продукцията ще бъде представена пред русенска публика на 30 юни от 19.00 часа в Канев център.

Концертът Класика § Страсти е вторият етап в развитието на проекта на Калин Вельов & Tumbaito, даващ нов живот на големите български шлагери от 60-те, 70-те и 80-те в модерни латино версии. Всички 13 песни от едноименния албум на Tumbaito, издаден през 2013, постепенно се превръщат в обогатени с оркестров звук пиеси, като запазват своя свеж латино звук.

Идеята на този нов етап на проекта е, освен за вече записаните песни, работата с класически голям оркестър да отвори път и за нови песни от почти неизчерпаемия златен репертоар на българската естрада от втората половина на 20 век. Особеният чар на акустичния звук на класическия оркестър е специален атрактивен акцент в концепцията на проекта

В концерта ще звучат прекрасните песни на България от 60-те и 70-те в атрактивните оркестрации на Георги Генов, в които специално внимание е отделено на елегантния звук на струнните инструменти. Оркестрациите внасят специфичен баланс в основния брас аранжимент (дело на Михаил Йосифов) на песните в албума на Tumbaito. Освен Калин Вельов и “Тумбаито” в спектакъла ни участват и латино танцьори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари