Кирил Петков: Бюджетът трябва да бъде приет

0
Той обясни, че е влязъл в политиката заради чувството на удовлетвореност, че се прави промяна
Той обясни, че е влязъл в политиката заради чувството на удовлетвореност, че се прави промяна Видео: БНТ

Бюджетът на Асен Василев трябва да бъде приет, защото иначе нито ще имаме пари за актуализация на пенсиите, нито за бизнеса, нито ще сме готови за КОВИД.

Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков по БНТ, цитиран от Агенция Фокус .

 „За мен много по-важно не какви са заплатите на депутатите, а каква работа те вършат. Заплатите са малък детайл, който няма толкова значение. Има много големи заплати на много места, за които никой не чува. Аз бих се фокусирал върху контрола на държавните дружества. Трябва да се получават по банков път заплатите на депутатите, но много по-важно е какво ще свършат“, посочи Петков.

Той обясни, че е влязъл в политиката заради чувството на удовлетвореност, че се прави промяна. „Хората видяха, че може да има разлика в управлението и да има политици и хора в правителството, които да се грижат за техния интерес. Искам да има стандарт, да сме качили очакванията до някаква степен, че това трябва да се изисква от всеки един човек в администрацията и всеки един ръководител. Трябва да се смени мантрата, че по друг начин не може и всички са крадци. Човек може да е та тези позиции и да защитава публичния интерес. Единственият начин да направим промяна в тази страна е, ако в редовния кабинет вкараме хора, които са независими и чието поприще извън политиката е по-добро отколкото в политиката. Получихме предложение, което не даваше тези параметри. Не може човек да има икономическа без финансова стратегия. Едни неща трябва да се случат и те са свързани с бюджета на страната. Не сме получавали предложение, с което да можем да реализираме цялостно стратегиите, които искаме“, заяви Петков

Бюджетът на Асен Василев трябва да се приеме, защото е много важен. Дефицитът е намален от прогнозния. От друга страна има актуализация на пенсиите, по начин, по който 42% от пенсионерите няма да са под прага на бедност. Заделени са и 400 млн. за бизнеса в България от септември до декември, за да има средства, ако се налага да се затворят отново бизнеси, едновременно с това има и пари за лекарите. Единственият начин да се случи това е като няма пари за правителствен комплекс, не се вкарват пари по странни места като малки водоеми, които нямат никаква роля, когато бюджетите за строителство за внимателни прецизирани, когато в АПИ не изтичат 2 млрд. Когато тези неща се спрат, може да има пари за лекарите, за бизнеса и за пенсионерите. Повечето партии са съгласни с него и трябва да видим дали ще бъде приет в парламента. Той трябва да бъде приет, защото иначе нито ще имаме пари за актуализация на пенсиите, нито за бизнеса, нито ще сме готови за COVID. Бюджетът трябва да бъде приет и би било идеално, ако това стане другата седмица“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари