Кения може да забрани със закон пърденето в самолет

2
Кенийски депутати, предвождани от д-р Лилиан Гого, поведоха битка за забрана на пърденето в самолет
Кенийски депутати, предвождани от д-р Лилиан Гого, поведоха битка за забрана на пърденето в самолет

Кенийски депутати, предвождани от д-р Лилиан Гого, поведоха битка за забрана на пърденето в самолет, предава Nairobi News.

По време на заседание на Комисията по транспорт, обществени дела и жилищна политика Гого е предложила законът да санкционира отделянето на чревни газове по време на полет, тъй като създавало риск от катастрофи и други тежки инциденти във въздуха.

Според кенийската парламентаристка пръдните били по-често срещани при дълги полети, но били масово явление и на по-къси дистанции. Те не само предизвиквали неудобство и раздразнителност, а можели да се превърнат и в проблем за безопасността, тъй като понякога водели до сбивания на борда, пише Факти.бг.

"Пърденето във въздухоплавателни средства често се пренебрегва като дразнител", защитава тезата си д-р Гого пред колегите си. "Има пътници, които нарочно изпускат зловония, за да ядосват спътниците си. В самолет това е направо ужасно".

Кенийската депутатка има и план как екипажът да се справя с миризливите предизвикателства пред сигурността. "Нуждаем се от специално обучен персонал, който да разполага с достатъчно лекарства като сода бикарбонат и да ги предлага след ядене и пиене".

Д-р Гого настоява също законът да дава на авиокомпаниите достъп до медицинското досие на всеки пътник, за да се знае какви храни и напитки да бъдат сервирани по време на полет. Алкохолът на борда също трябвало да бъде ограничен, тъй като съществувала пряка зависимост между употребата му и отделянето на газове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари