Казахстан отказа на Кремъл да прати войски в Украйна

0
Това е знаков ход от един от най-близките съюзници на Русия
Това е знаков ход от един от най-близките съюзници на Русия Снимка: iStock

Казахстан е отхвърлил искането на Кремъл негови войски да се присъединят към руската офанзива в Украйна, съобщи Ен Би Си, цитирана от News.bg.

Държавата от бившия СССР също така не призна Луганската и Донецката народни републики като независими държави.

Това е знаков и интересен ход от един от най-близките съюзници на Русия.

Според множество съобщения се водят боеве в източната, западната и южната част на Киев.

"Всичко това сега се случва в границите на града", съобщава Клариса Уорд от Си Ен Ен. По последни данни боевете все още не са стигнали до центъра на столицата.

Все още няма признаци за нападение на жилищни райони, казва Си Ен Ен, "но чуваме много експлозии от много различни посоки".

Информационната агенция "Интерфакс Украйна" съобщава, че руските сили са се опитали да атакуват електростанция, докато украинските военни посочват, че са отбили атака срещу военна база в Киев, според "Ройтерс".

Украинското правителство също така посочва, че е спряло руско настъпление по булевард "Перемохи", който минава покрай метростанция "Берестейска", където също се съобщава за тежки боеве, писа "Гардиън".

Изглежда, че нападението е в съответствие с предупреждението на Зеленски, че тази вечер може да се види опитът на Русия да щурмува столицата. Три милиона живеят в ​​Киев.

По-рано Зеленски публикува видео от улиците в Киев. "Тази вечер те ще започнат атака. Всички трябва да разберем какво ни очаква. Трябва да издържим тази нощ", каза той. "Съдбата на Украйна се решава в момента."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари