Катастрофа на Гредовия мост в Русе

7
Шофьорът отказа тест за наркотици
Шофьорът отказа тест за наркотици Видео: Русе Медиа

Лек автомобил „Фолксваген“ с двама младежи в него самокатастрофира в началото на Гредовия мост в Русе

Колата се е движила в посока Русе, когато е навлязла в образувалата се локва в района и водачът е загубил управление. По думите му се е опитал да овладее автомобила, натиснал е спирачката, но колата е продължила, ударила се е в отсрещната мантинела. Носила се е още 20-ина метра, преди да спре отново след удар в мантинелата. Шофьорът заяви, че скоростта му е била между 60 и 80 км/ч и че под насъбралата се вода има дупка, в която е хлътнал, информира Русе Медиа.

Младежът е бил заедно с брат си, който е откаран от екип на Спешна помощ в болницата за преглед заради болки след удара във въздушната възглавница.

Въпреки че дъждът бе кратък, образувалата се локва блокира изцяло едната от двете ленти за движение.

През март 2021 г. на същото място при същите обстоятелства, само че вечерта ТИР премина през мантинелата, събори уличен стълб и увисна на метри от стръмния склон. Тогава от Общината заявиха, че ще търсят варианти за решаване на проблема, но до момента той си остава.

Тест на водача на наркотици не бе направен, тъй като той отказа с конкретен мотив. Пред полицаите младежът е обяснил, че заедно с брат си от години живеят в Амстердам и пушат легално трева там. Затова е сигурен, че тестът ще бъде положителен заради продължителната употреба на марихуана, въпреки че, по думите му, не е употребил в дадения случай. Според българското законодателство обаче отказът за тест за наркотици автоматично носи наказание – съставяне на акт, лишаване от правоуправление в рамките на 2 години и глоба от 2000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    8
    Дрогата не прощава!
    Наркомани зад волана, влезли са с висока скорост в завоя, аквапланинг на автомобила върху водната повърхност и са се забили в мантинелата. А, дупката е в главите им, щото мозъците им са станали на суроватка от дрогирането.
  • 14
    7
    Ами
    Скоростта им 60- 80 , да се чете като 160-180
  • 18
    6
    БЪЛГАРИН
    Мангали мазни.
  • 31
    5
    бах ти глупаците
    Аджамии..и наверно орки ...от Нидерландия.Там пушат леглно...Бах ти пушачите.Проблемът е ,че ако не беше натиснал спирачките ,..нямаше да има проблем.Роми Сър...напушени роми..римляни,бразилци ,цигани ...все тая.
  • 22
    4
    Очевидно дърт
    Ако ми направят тест за наркотици ще грейна като коледна елха. През живота си не съм докосвал марихуана или каквото и да е, но хапчетата които вземам ще алармират всеки тест. Да бе, то е ясно после - кръвни проби, ще се уточнят нещата ама ще минат няколко месеца.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари