Късометражен филм „Има ли места в Рая?”

0
Българо-сирийската писателка Даян Шаер на турне с късометражния филм по романа „Има ли места в Рая?“
Българо-сирийската писателка Даян Шаер на турне с късометражния филм по романа „Има ли места в Рая?“

Българо-сирийската авторка Даян Шаер ще представи късометражния филм по своя първи роман „Има ли места в Рая?” на кратко литературно турне в страната.

На 30.03.2017 г. (четвъртък) писателката ще представи своя първи роман и късометражен филм в BH Cafe-Library в град Русе. Срещата там започва от 19.00 ч.

Преди прожекцията авторката ще сподели с публиката съкровени спомени и впечатления от онази Сирия, която тя помни, преди войната. Даян Шаер ще разкаже какво я провокира да се заеме с тежката история на една жена, осмелила се да обича в размирно време и да се превърне в бежанка.

Предстои обявяването на още дати и градове от литературното турне на писателката в България.

Входът за събитията е свободен.

***

За автора: Даян Хасан Шаер е млада авторка от българо-сирийски произход. Тя определя себе си като мост между двете държави, носи древната сирийска култура и съвременното излъчване на модерна европейска жена.

За книгата: "Има ли места в Рая?" е книга за историите, които ни променят завинаги. Между страниците се отваря свят, който ще те накара да ожаднееш за живот. Приказка за безсмъртните мечти и заличените животи. За смелостта на младо момиче и силата на духа, който идва при нас в най-трудните ни моменти. За горещината на лятото и тази на любовта, която гори вътре в нас. И за небето...Това, към което гледаме, когато имаме нужда от Надежда. Но от тези небеса не падат звезди, а бомби. И не сбъдват желания, а взимат животи. Любовта и войната застават лице в лице и жадно се гледат в очите. После изгарят в страстна целувка и остават отломките на ненужните ти парчета. Остава само сърцето, което жадно тупти за любов. Това е история за живота, който не дава втори шанс... Ти сам си го вземаш.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари