Късо съединение подпали къща в квартал "Веждата"

0
Огнеборците реагираха и на сигнал за стършели в детска градина в Русе
Огнеборците реагираха и на сигнал за стършели в детска градина в Русе Снимка: БГНЕС / Архив

Пожарникарите в Русе гасиха пожар в къща и запалена автомобилна седалка на спирка в града, отстраниха и щършели от детска градина.

Пожар в къща на ул. "Лом" в Русе са гасили вчера огнеборците от Първа РСПБЗН за времето от 13:45 часа до 15:15 часа. Запалването е загасено с около 1000 литра вода на площ от около 5 кв. м. Унищожена е цялата покъщнина в едната стая, два прозореца, врата, половин квадратен метър гредоред, опушени са стени и тавани. Пострадали няма. Според първоначалните данни се предполага, че е имало късо съединение в старата ел. инсталация, след като е проникнала вода при падналите обилни дъждове.

На сигнал за стършели в детска градина „Синчец“ в Русе е изпратен вчера вечерта екип на Сектор СОД за времето от 18:20 до 19:10 часа. Служителите са третирали мястото с инсектицид.

По-късно от 20:46 до 21:20 часа служители от Първа  РСПБЗН - Русе с един автомобил са пратени в района срещу спирка „Изгрев“ на бул. Христо Ботев в Русе, след сигнал за запалени отпадъци. Там те са установили, че гори стара автомобилна седалка. Загасена е със 100 л. вода на площ един квадратен метър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари