Караянчева: Асфалт трябва навсякъде, ако Радев иска, нека да помогне на България

0
Председателят на Народното събрание отвърна на поредните критики на президента Румен Радев към управляващите
Председателят на Народното събрание отвърна на поредните критики на президента Румен Радев към управляващите

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отвърна на поредните критики на президента Румен Радев към управляващите

"Не можем да мислим само в перспективата на полагане на тръби и на асфалт - инфраструктурата е важна, но ако искаме икономика на бъдещето, трябва да вложим в научна и образователна свързаност", заяви държавният глава от Естония във връзка с инициативата за регионално сътрудничество "Три морета".

По-късно Караянчева му отвърна задочно пред журналисти в Кърджали:

"Президентът отдавна вече не е обединител. Отдавна не е човекът, който наистина мисли за бъдещето на България, защото не можеш да хвалиш България в чужбина, а тук да говориш точно обратното. Асфалт трябва навсякъде, но трябват и много други неща, които прави правителството и дори в тази трудна COVID криза намира възможности и средства да помага на гражданите без да прави излишни демонстрации, политики. Ако иска да помогне президентът, нека да помогне. Нека да критикува конкретно и ясно, с ясни аргументи, за да може ако има какво да ни каже, да го каже ясно и точно".

Председателката на парламента беше очаквана в родния си град от протестиращи с плакати с надписи "Оставка". Тя обаче мина през друг маршрут и реално се размина с тях, съобщи БНТ. Цвета Караянчева дойде в Кърджали заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, с когото направиха първа копка на многофункционална спортна зала. Проектът за новото съоръжение е на стойност 4 милиона лева, като 3 600 000 са отпуснати от Министерския съвет, 400 000 - от бюджета на спортното министерство.

Караянчева каза, че новата многофункционална спортна зала е една сбъдната нейна мечта.

"Инвестицията в спорт е инвестиция в здраве. Новото съоръжение е още едно доказателство, че премиерът не разделя общините на мои и твои", коментира тя, цитирана от БТА.

Кралев пък отбеляза, че "новата многофункционална спортна зала ще позволи на кърджалийци да упражняват всички спортни състезания на закрито, включително и международни такива - в това число футзал, волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, борба, бадминтон и всички други спортове на закрито".

"Вярвам, че това ще бъде едно много добро съоръжение, което да подпомогне спорта в град Кърджали", добави министърът.

В церемонията участваха и кметът на Кърджали Хасан Азис, областният управител Никола Чанев, народните представители Адлен Шефкет и Ерол Мехмед, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари