Карат семейство да купи лекарства за умиращ от COVID-19 роднина

1
Майка ми и баща ми починаха след лекарска небрежност в МБАЛ-Перник, твърди синът им
Майка ми и баща ми починаха след лекарска небрежност в МБАЛ-Перник, твърди синът им Видео: NOVA

Мъж и жена губят битката с COVID-19 след липса на лекарства и лекарска небрежност в МБАЛ-Перник.

Това твърди синът им, който разказа, че от болницата са ги накарали на два пъти да купуват лекарства, които би трябвало да бъдат подсигурени.

Родителите са приети едновременно в пернишката болница. Майката умира първа, след няколко дни и бащата.

"Тя казваше, не съм добре, не мога да дишам. Лекарката се появила на вратата, но казала, че това са симптомите на COVID. Лечението на баща ми върви добре, като завеждащият отделението ни даде сведения и ни каза, че ще бъде изписан на 30-и. На 30-и дойдохме за изписването, той ни каза, че ще остане още 1-2 дена за наблюдение. Майка ми губи битката с болестта. Баща ми продължава лечението, като на 1-и сутринта се чуваме с него по телефона и той казва: Аз не съм добре. През целия ден няколко пъти е правил опит да вика лекари. Вечерта на 1-ви януари се чухме последно с него. Ние му позвънихме, той вече не вдигаше. И започнахме да търсим телефони на болницата. От отделението ни казаха, че е приведен в реанимация", разказа подробности синът, предава NOVA.

Той подчерта, че семейството веднъж е закупило лекарства, които не са били използвани и не се знаело къде са. От болницата ги накарали отново да закупят медикаментите.

Синът на починалите има съмнения за цялостното лечение. Подал е сигнали до съответните държавни органи, а от Министерството на здравеопазването вече са започнали проверка по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари