Каракачанов: Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не

0
Това е част от големия пазарлък, който САЩ и Русия започнаха от 10 януари, обръща внимание бившият министър на отбраната
Това е част от големия пазарлък, който САЩ и Русия започнаха от 10 януари, обръща внимание бившият министър на отбраната Видео: NOVA

Това е част от големия пазарлък, който САЩ и Русия започнаха от 10 януари, обръща внимание бившият министър на отбраната

Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не”. Това заяви Красимир Каракачанов за „Офанзива" във връзка с призива на Русия от петък НАТО да изтегли силите си от страната ни.

Това не е нито провокация, нито заплаха за националната ни сигурност. Това е част от големия пазарлък, който САЩ и Русия започнаха от 10 януари тази година за това кой какви гаранции ще даде на другия за това, че неговите интереси в региона на Източна Европа няма да бъдат накърнени”, коментира още той.

Играта е много по-сложа. За съжаление, тук се включиха дежурните папагали, русофили и американофили. Едните започнаха да обясняват как ще водим война срещу Русия, другите пък – че Русия е гаден агресор и ние като най-правоверни членове на НАТО трябва да сме на първата фронтова линия. Това са глупости. Война няма да има. Това е сблъсък, при който просто едни пластове се разместват, за да съществуват някакви стратегически интереси на тези две държави”, посочи Каракачанов.

По думите му българската позиция във връзка с изказването на Русия е била адекватна до толкова доколкото България е суверенна държава. „Българската държава и българският народ са решили, че ще бъдат част от НАТО и ЕС. Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не. Това си е наша суверенна работа”, каза Красимир Каракачанов.

Подобно на други европейски държави България трябва да държи позицията, че трябва да се изчерпят абсолютно всички средства и начини за търсене на мирно решение на базата на преговори и взаимни отстъпки”, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Свирят ли ни - играем ...
    Отдавна съдбата на България е била в други ръце - дали на Хитлер, дали на Сталин, дали сега на Брюксел или Бог знае още на кого, но е факт, че нищо не зависи от нашите политици.
  • 5
    2
    Истината
    Народът ще ви каже! Управляващите идват и си отиват, народът остава!
  • 4
    1
    darkaveng
    Народът, баце-шкембе войвода, може! Апропо, някой пита ли суверена коги се присламчихме у нато-то! Де гиди мискини ниедни!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари