Каракачанов: На Заев му казах, че са изтеглили късата клечка

0
Няма да направя компромис с една антибългарска политика, отсече вицепремиерът от патриотите
Няма да направя компромис с една антибългарска политика, отсече вицепремиерът от патриотите Снимка: Bulgaria On Air

Няма да направя компромис с една антибългарска политика

Пренасянето на спорните въпроси между България и Северна Македония в Европейския съюз няма да допринесе за сигурността и стабилността на съюза, затова нашата позиция е правилна и е в синхрон и с европейските, и с националните ни интереси.

Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БНР.

Той коментира и натиска от страна на наши европейски партньори да приемат без забележки евроинтеграцията на Северна Македония: "На г-н Заев му казах - вие изтеглихте късата клечка. Три години не направихте нищо и така се случи, че когато трябваше да се вземе решение аз съм вицепремиер в правителството на България. Аз няма как да направя компромис с една антибългарска политика и мен не ме интересува дали една, втора или трета държава, които са наши партньори имат различно мнение и се опитват по някакъв начин да налагат своята визия, имаше опити да бъдем убедени, но България има своите лични интереси и трябва да ги отстоява", каза вицепремиерът.

Научноизследователски кораб, който ще бъде използван като учебен от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров " във Варна, както и за експедициите до Антарктида, ще бъде придобит с финансиране, осигурено от българското правителство -това съобщи още министър Каракачанов. Той уточни, че проектът е съвместен между Морското училище, Софийския университет и БАН.

Каракачанов коментира и това, че в "Терем-флотски арсенал" се ремонтират българските военни кораби, както и научноизследователски и други кораби и ситуацията там е излязла от застой.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари