Каракачанов изпробва ремонтиран боен самолет Су-25

0
Преди полета Каракачанов премина медицински преглед и инструктаж, като призна, че за първи път се качва на боен самолет
Преди полета Каракачанов премина медицински преглед и инструктаж, като призна, че за първи път се качва на боен самолет Видео: bTV

Преди полета Каракачанов премина медицински преглед и инструктаж, като призна, че за първи път се качва на боен самолет

"Имаше много скептици, които обясняваха, че не ни трябват руски самолети, не ни трябват стари самолети. Аз винаги съм казвал – няма руски самолети, щом са платени от българския гражданин, това са български самолети и те изпълняват мисии по защита на териториалната цялост и суверенитета на България".

Това заяви в авиобаза „Безмер“ военният министър Красимир Каракачанов, който инспектира ремонтираните в Беларус щурмови самолети Су-25, предаде bTV.

Машините са с модернизирана навигация, нови радиостанции и подобрени възможности за използване на ракетно въоръжение. Ресурсът на осемте самолета е удължен с 8 години. Ремонтът струваше 82 млн. лв.

По думите на Каракачанов щурмовите самолети вече са напълно съвместими с останалите ВВС от НАТО и от години не е имало толкова машини от този тип в бойна готовност в нашата авиация.

„Ще се кача лично на един от тези самолети, за да видя как се изпълняват задачите – защото с празни политически обещания армия не се прави, прави се с действия“, декларира вицепремиерът и лидер на ВМРО.

Той седна на мястото на обучаемия в учебно-бойния двуместен Су-25УБК, пилотиран от командира на базата полковник Милен Димитров. Преди полета Каракачанов премина медицински преглед и инструктаж, като призна, че за първи път се качва на боен самолет.

Машината се задържа 40 минути в небето, след което кацна успешно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари