Камерен концерт “Анна, Преслав И Гершуин” в Доходното здание

0
В програмата емблематичните творби на великия американски композитор
В програмата емблематичните творби на великия американски композитор Снимка: Държавна опера-Стара Загора

В програмата емблематичните творби на великия американски композитор

На 16 ноември, сряда, от 19:00 часа в зала Европа на Доходното здание ни престои вълнуваща среща с още един проект от поредицата "Между Операта и Джаза" с нов прочит на великите американски композитори, предава БТА

Това е концертът “Анна, Преслав И Гершуин”, като този път акцентът разбира се е Гершуин, както заглавието издава. Събитието е в рамките на традиционния “Джаз-форум 2022". 

Ето какво споделя кларинетистът Преслав Петков, който заедно със сопраното Анна Карадимирова и пианистката Божена Петрова с нетърпение очакват срещата си с русенската публика: “Този проект беше много широко представян и добре приет от арабската публика. Радваме се, че дойде време да го споделим и с изтънчената русенска аудитория. Работим вече две години с пианистката Божена и сме много щастливи от доброто сътрудничество и музициране. Тя е много добър познавач на музиката на Гершуин. Благодарим за възможността да бъдем заедно в едно различно преживяване, когато джазът ще ни позволи да се почувстваме свободни!”

В програмата ще чуем някои от емблематичните творби на великия американски композитор - “Лятно време”, “Мъжът, когото обичам”, “Любовта е тук, за да остане” и много други.

Билети на каса Опера и онлайн. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари