Камен Донев: Ще носим простащината като кръст, но трябва да се борим!

1
Всичко, което ми се случва по пътя, е добре дошло – включително да се занимавам с измекяри, глупаци, некадърници, нагли хора, заяви актьорът
Всичко, което ми се случва по пътя, е добре дошло – включително да се занимавам с измекяри, глупаци, некадърници, нагли хора, заяви актьорът Видео: NOVA

Всичко, което ми се случва по пътя, е добре дошло – включително да се занимавам с измекяри, глупаци, некадърници, нагли хора, заяви актьорът

Словото е това, което наистина ни извисява – начинът, по който общуваме, разсъждаваме. Начинът, по който търсим връзка. Хората стават хора чрез околните. Словото прави човека човек. Разчитам много на иронията, това е голямо оръжие”. Това заяви актьорът Камен Донев в ефира на NOVA.

Най-важно е човек да не се страхува. На възрастта, на която съм сега – скоро ще навърша 52 години, моята писта е такава, че има по-трудни вратички и по-лесни врати. Такъв е животът, не се оплаквам. Всичко, което ми се случва по пътя, е добре дошло – включително да се занимавам с измекяри, глупаци, некадърници, нагли хора”, заяви актьорът Донев, известен с авторския си моноспектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество”.

Той разказа, че обича да разсъждава за деформацията на човека, която идва от неговите амбиции, неговите намерения, от разминаването между форма и съдържание. „От взаимодействието на човека с околния свят, от компромисите, които стават прекалено големи”, каза Донев.

Без да споменава конфликта в Народния театър „Иван Вазов” заради уволнението на режисьора Александър Морфов, актьорът каза: „Аз като умра… не съм личност, може би ще си намеря място в Народния театър „Иван Вазов”. Повод за думите му бе изказването на сегашния директор на театъра Васил Василев, че „Личностите в националния театър не значат нищо, националният театър значи”.

Тази простащина, която дойде, заедно с поп-фолка, с мутрите – всички тези глупости, които сполетяха България, ще ги носим като кръст много време. Но трябва да се борим. Трябва да се борим”, каза Камен Донев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари