Калоян Методиев: Не може да се подслушва президент. Това нещо е недопустимо

0
Струва ми се, че нещата отидоха много далеч
Струва ми се, че нещата отидоха много далеч Видео: БНТ

Началникът на кабинета на Румен Радев Калоян Методиев направи коментар за разрива в отношенията между президента и главния прокурор.

Той даде своите обяснение и за това, че прокуратурата преустанови контактите си с "Дондуков" 2.

"Няма данни за импийчмънт. Говорим за административно-трудов казус, който няма състав на престъпление. Не може да се подслушва президент, още по-малко да се размята из публичното пространтство", каза Методиев, предаде БНТ.

Той бе категоричен, че това нещо е недопустимо и нито една държава не може да си го позволява. По думите му така се разбива "последното остатъчно парче от доверието на хората в институциите".

"Струва ми се, че нещата отидоха много далеч. (Прокуратурата, бел, ред.) дава газ при всички случаи", каза още Методиев.

"Президентството винаги е било отворено за комуникация, за диалог, но без да прави компромис с истината и с посочване на реалните проблеми", добави също той.

Калоян Методиев не отрича, че на записите се чува президентът Румен Радев, не отрича и това, че "Митко", за когото говори държавният глава е главният секретар на президентството. Отказа обаче да коментира същността на казуса. Калоян Методиев смята, че има опит за атака срещу президентството. Подчертава, че няма да има имиджови щети за Радев. Методиев не потвърди дали със смс президентството е поканило Иван Гешев за среща.

Калоян Методиев направи коментар и за ролята на премиера в скандала. По думите му Борисов е побързал да се разграничи от казуса, но не бива, защото е "най-овластеният" човек в държавата и използването на СРС-та било и под неговия контрол. Началникът на кабинета на президента Радев смята, че фокусът трябва да е върху правителството и управлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари