Калина Константинова от ПП: Не мисля, че някоя партия ще компроментира преговорите

0
Разговорите между "Продължаваме промяната" и политическите формации ще бъдат излъчвани онлайн
Разговорите между "Продължаваме промяната" и политическите формации ще бъдат излъчвани онлайн Снимка: БНТ, стоп кадър

"Подготвя се успешна и стабилна коалиция, надявам се"

 Това съобщи в "Денят започва" по БНТ Калина Константинова от "Продължаваме промяната". "Процесът вече е ясен - в предварителните разговори това беше едно от нещата, които обсъдихме с коалиционните партньори и подхода, който ще имаме", допълни тя.

"Днес ще отправим нашата покана, в която всеки от тях да излъчи по няколко експерти по темите и да седнем на маса, за да обсъдим конкретните мерки", коментира Константинова.

"Много е важно този процес да е прозрачен и да се излъчват онлайн тези разговори", категорична е тя.

"Смятаме, че всеки от партньорите ще има време до другата седмица да подготви и конкретните си предложения, и да излъчи експерти. Идеята е тези разговори да са публични за българските граждани, а след това да се оттеглят, да разпишат тези предложения, по които има ясно обединение и обща визия, и такъв вид изключително подробно споразумение да бъде подписано, да се поеме ясен ангажимент и на базата на тези мерки, да се говори вече за конкретните хора, които биха формирали екипите, които най-добре да изпълнят тези задачи. Всеки от нас е наясно, че това управление ще бъде базирано на коалиция, тоест всеки е имал време да се подготви и психически, и експертно за това, което предстои", подчерта Константинова.

"Нашата амбиция и желание е тези преговори да се случат доста интензивно в рамките на следващата седмица и да можем в много кратък срок да изготвим това споразумение."

Според нея, всеки от отделните формации е с изключително позитивна и диалогична нагласа за преговорите. Вече има излъчени преговарящи, тези разговори са на експертно ниво, а не политически, обясни Константинова.

"Всички са изключително наясно с необходимостта от съставяне на кабинет и не мисля, че някоя партия ще компроментира преговорите", смята представителката на "Продължаваме промяната".

Тя е категорична, че с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" могат да бъдат много добри коалиционни партньори.

"Не виждам абсолютно никаква причина това да не се случи", подчерта Константинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари