Какво търси американската армия в Европа?

5
Как може ЕС и България да водят независима политика, при положение, че има чужди войски на тяхна територия?
Как може ЕС и България да водят независима политика, при положение, че има чужди войски на тяхна територия?

Отново поставям въпросът за американските бази в България.

Днес прочетох, че в Германия има 50 000 американски войници, разположени в американски бази. За които Германия дава 760 милиона евро годишно, за да ги издържа. Колко са в България, не е ясно. Какви са тези войски? В едно друго време бихме ги нарекли окупационни? Какви американски интереси защитават в другия край на света? Какво търсят в Европа?

И как може ЕС и България да водят независима политика, при положение, че има чужди войски на нейна територия? Които предизвикват основателни съмнения в независимостта на политическите решения? Дали пък политиката не се влияе и от този фактор?

И как да си обясним, че преди ЕС да се превърне в сериозен политически фактор и като такъв да застраши влиянието на САЩ, визи за влизане в ЕС се даваха много трудно, дори на хора от Източна Европа. А сега допускам....условно казано хора, без никакви човешки ценности, на пълчища да завладеят съюза? И дали това не е част от политиката на САЩ за омаломощаване на ЕС и съответно подчинение на тях? Чрез продажните и предателски политици? Каквито има не само в България? Защото логиката и разумът в тези действия не се виждат.

Американски войски на българска земя. Същите американция, които ни накараха да нарежем ракетите си, танковете, да затворим поделенията и нарежем самолетите. И сега само чакали вият из изоставените поделения, а ние няма с какво да пазим земята си. Но пък допуснахме чужди войски трайно да се настанят тук. И имам основателни съмнения, че всяка една политика, насочена срещу интересите на САЩ, може да доведе до тяхна военна намеса. Няма да е за първи път да се месят в чужди държави. Видяхме какво направиха в Азия, в Близкия изток, в арабските държави. Само пепелища остават след тях. А ние ги пуснахме тук доброволно....

И е време да осмислим дали трябва да има чужди войски в България, а и в ЕС? И дали те не се отразяват на суверинитета и независимостта ни...

• В клипа посочих броят на американските войници в Германия на 40 000, но всъщност са 50 000.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари