Какво ще направим, ако махнем Гешев и сложим Христо Иванов?

0
Спомнете си предишните главни прокурори. Спомнете си Братиньо, Филчев, Татарчев.....нима има и един, за когото почтен юрист да не наведе глава в срам? Личностите на този пост странно си приличат
Спомнете си предишните главни прокурори. Спомнете си Братиньо, Филчев, Татарчев.....нима има и един, за когото почтен юрист да не наведе глава в срам? Личностите на този пост странно си приличат Снимка: БГНЕС / Архив

Проблемът не е само Гешев

Бях от тези, които протестираха срещу "демократичният" избор на Гешев за главен прокурор. От тези съм, които смятат, че този човек няма работа в правосъдната система, няма работа в прокуратурата и дейността му трябва да бъде строго разследвана.

Но проблемът не е само Гешев. Спомнете си предишните главни прокурори. Спомнете си Братиньо, Филчев, Татарчев.....нима има и един, за когото почтен юрист да не наведе глава в срам? Личностите на този пост странно си приличат. И се привличат с властта, от която произлизат. И точно там е проблемът! Когато избираш по един и същи начин, винаги ще получиш едно и също. Само ще се сменят имената на табелките, но не и работата на прокуратурата.

Отбележете, че днешните управляващи днес прочетоха прочувствена декларация с нещо като молба Гешев да си подаде оставка. Че и самички си се радваха на нефелното произведение. Или не знаеха какво да правят, или имитираха дейност. Но пък незнанието не е оправдание. Не е срамно да не знаеш, срамно е да не питаш.

Почтени прокурори има. Има много съвестни и честни професионалисти сред тях. Странно защо обаче много малко от тях са на ръководни постове. Там се назначават корумпирани и удобни. И това е проказата на институцията.

Какво ще направим, ако махнем Гешев и сложим например....Христо Иванов! Не, извинявам се, ужасът все пак трябва да има някаквив граници. Някой подобен на него. Да, няма да е Гешев, но както показаха последните избори - бъдете оптимисти, винаги може и по-зле да стане!

Трябва да се започне от законодателна промяна в съдебната власт и гарантиране на морала и почтеността на ръководителите в правосъдната система. Всичко останало е прах на вятъра!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари