Какво ще е бъдещето на Летище Русе?

13

Общинският съветник от ПП "Възраждане"  Дилян Саманджиев посети Летище Русе, което е базирано в с.Щръклево.

Поводът на посещението е че на утрешната сесия на Общински съвет, ще се предложи -  Меморандум за разбирателство между Община Русе и "Еонметалл България" ООД.

Според общинският съветник Дилян Саманджиев, това е един от най-големите имоти на Общината и трябва да има пълна яснота относно какво е състоянието на имота и какво е съдържанието на меморандума.

"Когато разбрах за инвеститор, който е готов да инвестира в летището, аз бях твърдо за концесия. Това, което видях на място е много трудно да се каже, че е летище. Централната сграда и Кулата със сигурност са отговаряли на изисквания за сигурност, но от преди 20 – 30 години, но в момента са като музейни експонати, времето си е казало думата. Пистата не се виждаше от снега, но тя е 2500 м., а по стандарти трябва да 3000 м. ,за да има лиценз за тежкотоварни самолети. Реално трябва да се направи ново летище. Единственият вариант е да се продаде Летището, за да може инвеститора да инвестира в имота, но задължително Общината да се подсигури,ако не се изпълнят инвестиционните намерения, да си върне обратно собствеността", каза Дилян Саманджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари