Какво се случва със счупените тротинетки в Русе?

1
Често тротинетките стават обект на вандализъм, някои от тях дори не могат да бъдат ремонтирани
Често тротинетките стават обект на вандализъм, някои от тях дори не могат да бъдат ремонтирани Видео: Кис 13

Често тротинетките стават обект на вандализъм, някои от тях дори не могат да бъдат ремонтирани

Система за диагностика на тротинетките за обществено ползване в Русе сигнализира незабавно за проблем ако някоя от тях е станала обект на вандалска проява и не е безопасна за употреба.

Това обясни оперативният сътрудник в компанията Евани Попдончева, цитирана от телевизия КИС 13.

По думите ѝ, всеки ден екип по поддръжката събирал неизправните тротинетки и ги прибирал за ремонт.

В Русе имаше много случаи на изпочупени тротинетки, които са станали обект на вандализъм. А екипът на телевизията става свидетел на случай, при който тротинетка се разпада в ръцете на потребител, докато се опитва да я премести.

Компанията има и онлайн канал за подаване на сигнали. Спрямо миналата година, посегателствата върху тротинетките намалявали, отчита още оператора.

Тротинетките, които не могат да се ремонтират, се предават за рециклиране на сертифициран оператор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Русенец
    Виждал съм на няколко пъти деца, които подкарват изоставена такава тротинетка, сякаш е обикновена тротинетка. Не я наемат, не я ползват като електрическа, а просто се качват и я бутат, след което я изоставят.
  • 16
    3
    КмеНчо
    Много ми беше важно да знам. Кога общинската полиция ще започне да глобява каращите тротинетки и колелета по центъра и по протоарите
  • 17
    2
    велосипедист
    Абе спрете да ги "паркирате" тия тротинетки по велоалеите. На няколко пъти се налага да слизам да ги местя защото са оставени на велоалеята и пречат. Особенно често са захвърлени по средата на велоалея на завой без видимост, където ако се засекат двама колоездачи директно следва сблъсък с въпросната тежка желязна тротинетка. При такъв случай кого да търся? Кой ще плаща щети и кой ще бъде съден за причиняване на телесна повреда? И на мене почва да ми минава търпението да ги местя по цивилизован начин и ако това продължава ще почна да ги местя с ритници.
  • 4
    1
    джони
    Дреме ми на патката
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари