Какво не трябва да правим на морето, когато термометърът сочи над 30 градуса

1
Плажът крие рискове и за да бъде престоят ни приятен там, трябва да се следват няколко простички правила
Плажът крие рискове и за да бъде престоят ни приятен там, трябва да се следват няколко простички правила Снимка: Dunavmost

Гореща вълна ще вдигне живака в термометрите над 37 градуса в следващите дни.

Много хора в този случай търсят спасение от жегите на морския бряг. Плажът обаче също крие рискове и за да бъде престоят ни приятен там, трябва да се следват няколко простички правила. Какво може и какво не на морето, когато термометърът сочи над 30 градуса, пише Gramofona.com.

Обяснява екипът от спасители и медици на плажа в Крайморие.

Не стойте на плажа по обяд

При много горещо време не е хубаво да се седи дълго на плажа, а на обяд задължително трябва да сте под дебела сянка. Най-доброто време е от 8 до 11 часа преди обед и след 17 часа следобед. Тогава температурите не са така екстремни, атмосферното налягане също.

Пийте течности, но не ледени

В никакъв случай не пийте ледени течности когато сте под палещото слънце. Пийте много вода, но със стайна температура и по възможност с малко лимон в нея. Най-доброто е да си направите домашен билков чай, да му добавите лимон и да пиете от него. Без захар и подсладители обаче.

Внимавайте с морето

В горещото време хората отиват на плажа, за да търсят прохлада в морето. Престоят във водата обаче не трябва да е продължителен, ако температурите са екстремни. Водата има свойството да привлича ултравиолетовите лъчи. Можете да се сдобиете с наистина неприятни изгаряния, ако прекалите. Най-доброто е да влизате често в морето, но за не повече от 10 минути.

Не забравяйте

Не забравяйте да вземете шапка за плажа и си осигурете сянка. Пийте много течности и се охлаждайте постепенно. Охраняемите плажове имат медицински екип, така че ако се почувствате зле, веднага потърсете лекаря или кажете на най-близкия до вас спасител, че имате здравословен проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари