Какво казаха политиците за частичната мобилизация в Русия

0
Макар и в предизборна кампания, решението на Москва за частична мобилизация успя да обедини партиите у нас
Макар и в предизборна кампания, решението на Москва за частична мобилизация успя да обедини партиите у нас

В Деня на независимостта партиите осъдиха решението за частична военна мобилизация. И признаха, че риск за страната ни има

Макар и в предизборна кампания, решението на Москва за частична мобилизация успя да обедини партиите у нас, предаде bTV.

Около признанието, че подобна крачка само ще разгорещи конфликта и това ще даде своето отражение и върху страната ни.

Заради това се чу и призив за по-ясна и категорична реакция от страна на служебното правителство и на президента Румен Радев, с която да се осъди постъпката на руския президент.

Политическите сили осъдиха решението на Кремъл за частична мобилизация. Според "Продължаваме промяната" войната е навлязла в критична и опасна фаза.

„Всяка мобилизация, която ще резултира в загуба на още човешки животи, на още млади войници заради някакви лични намерения на Путин е ужасно“, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков.

От "Демократична България" излязоха с конкретни искания - служебната власт и президентът да осъдят ясно и категорично действията на руския президент.

Най-сериозната гаранция за националната сигурност на България е нашето членство в НАТО. Очакваме от правителството и президента да работят в тази посока“, обяви Стефан Тафров.

От БСП предупредиха, че трябва да се внимава да не бъдем въвлечени в конфликта. В писмена позиция от "Позитано" 20 призоваха за спиране на военните действия.

От партия "Възраждане" видяха друга заплаха:

„Очевидно е, че САЩ ще искат да включват и други държави вътре в него. Нищо чудно и НАТО да стане страна. В този случай България ще бъде въвлечена“, обяви Костадин Костадинов.

„Нека не намесваме Путин на днешния хубав празник. Само съединена България може да отвоюва и пази своята независимост“, посочи Костадин Ангелов от ГЕРБ.

В международните отношения България да има своето място и то да бъде достойно. Както се казва - в равнопоставеност във всички ситуации в международните отношения“, подчерта Стефан Янев, председател на „Български възход“.

Предвид международната обстановка - да имаме повече разум и да успеем да състави правителство след изборите“, коментира Йордан Цонев от ДПС.

С пост в социалните мрежи лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов попита – „как се празнува Ден на независимостта, когато на няколкостотин километра от нас се води война“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    мхм
    да мобилизират и русофилите в България, нали РаZZиа им е като родина....
  • 7
    3
    daskal
    Путин обявява мобилизация, а Копейкин коментира САЩ. Бива дебилщина, бива... ама този наистина е психопат. Що за човек трябва да си, за да дадеш гласа си за него и сбирщината му от психари?
  • 7
    2
    ivo
    РУСНАК : " НАС НЕ ДОГОНЯТ " !
  • 8
    1
    Който и да е
    Копейката май е на психотропни...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари