Какво да правим, ако получим инфаркт и сме сами?

1
Обикновено пациентът има само 10 секунди, след като вече е усетил, че “нещо със сърцето му не е наред”
Обикновено пациентът има само 10 секунди, след като вече е усетил, че “нещо със сърцето му не е наред”

Най-лошото нещо, което може да се случи на всеки, е да бъде сам по време на сърдечен удар.

Обикновено пациентът има само 10 секунди, след като вече е усетил, че “нещо със сърцето му не е наред”, преди да се срине на пода в безсъзнание.

Какво да правим, ако погледът ни се премрежи и сърцебиенето ни стане необичайно?

Започнете силно да кашляте! Колкото по-често и повече, толкова по-добре. Всеки път, преди да се изкашляте, поемете дълбоко дъх, колкото е възможно. Кашлицата трябва да е толкова силна и продължителна, че да започнете да плюете храчки, дълбоко загнездени в белите ви дробове.

В идеалния случай, всичко, което може да направите е да кашляте на всеки 2 секунди без прекъсване – толкова продължително, колкото сърдечната ви честота да се върне към нормалните си нива или в стаята не се появи някой, който да се обади на бърза помощ.

Как точно работи този метод?

На първо място, когато поемате дълбоко дъх, това позволява в белите дробове да проникне повече кислород, който бързо да се разпространи по цялото тяло. Това е важно при сърдечната недостатъчност.

Второ, всеки път, когато кашляте, това е един вид изкуствен сърдечен масаж, който стимулира сърцето и тя му попречи то да спре.

Разбира се, по този начин ние не можем да решим самия проблем. Така че, ако се чувствате по-добре след тези процедури, трябва незабавно да се обадите в болницата. Спечелете време, за да стигнете до нея!

Източник: Lekuvai.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари