Какви типове хора сме според кръвната група

3
Големи японски компании отделят специално внимание на кръвната група на своите служители, облягайки се на нея, когато стане време за възлагане на задачи
Големи японски компании отделят специално внимание на кръвната група на своите служители, облягайки се на нея, когато стане време за възлагане на задачи

Знаете ли, че по типа на кръвната група може да познаем характера и темперамента си в отношенията с другите

В Япония кръвната група е популярно средство за определяне на типа човек и как той реагира в различни ситуации, разкрива  Mila.bg

Големи японски компании отделят специално внимание на кръвната група на своите служители, облягайки се на нея, когато стане време за възлагане на задачи.

Историята на тази взаимовръзка започва през 1972 година, когато в Страната на изгряващото слънце професор по психология започнал да изследва поведението на своите студенти. След обстойно наблюдение стигнал до изводите, че учениците с кръвна група А са по-ученолюбиви спрямо тези с кръвна група В. Те за сметка на първите били твърдоглави в ученето и по-трудно се справяли със запомнянето на учебния материал.

Ето няколко характерни черти на хората от дадена кръвна група, до които японски изследователи стигат в своите проучвания.

Представителите на А кръвна група. Хората от тази кръвна група се считат за интровертни личности, които рядко изразяват емоциите си открито, тихи и сериозни са и често оспорват мнението на останалите. Въпреки опитите си да изглеждат смирени и трудно раними, те са силно чувствителни и лесно се нервират.

В отношенията си с другите хора те умеят да пазят тайни и са верни на своите приятели.

Артистични са, но имат склонност към себичност и егоцентричност, ако ги застигне славата.

Представителите на Б кръвна група. За тях важи „око да види, ръка да пипне“. Изключително любознателни са и черпят нови идеи от заобикалящото ги, но същевременно бързо губят интерес. Те са силни личности, които се стремят към съвършенството. Когато са сред други, те са общителни и комуникацията им е техен голям плюс. В моменти на трудност обаче обичат да преживяват случващото им се насаме. Дават всичко от себе си за другите, обичат силно и често поставят себе си на втори план.

Понякога се чувстват объркани и в безпътица, нетърпеливи са и това често им играе лоша шега в живота.

Представителите на кръвна група АБ. Те са чиста неузнаваемост. Фактът, че в себе си притежават черти на две кръвни групи ги прави изключително трудни за определяне. В един момент са в центъра на събитията и душата на компанията, а в следващия стоят дистанцирани от всички. Обичат да доказват себе си, но и често се оставят на течението, без да кроят планове за бъдещото. Полюсни са и в изразяването на емоции - веднъж готови да споделят, друг път вглъбени в собствените си мисли.

Въпреки всичко те са стриктни и изрядни, вършат работа си отговорно и на тях определено може да се разчита.

Представителите на 0 кръвна група. Идеалните хора за лидери, шефове на компании и ръководители на екипи. Харизматични са и гледат в перспектива работата си и личния живот. Гонят победата във всеки аспект на живота си и това често ги превръща в егоисти, които нямат постоянни приятели в обкръжението си. Обичат да са център на внимание и понякога заблуждават с привидно самочувствие. Пак заради него те не признават грешките си и по-скоро предпочитат да критикуват тези на останалите.

Силно адаптивни са към промени, решителни са и имат състезателен дух. Понякога са завистливи и егоцентрични.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари