Какви са актуалните тенденции при дамските обувки?

0
Актуалните тенденции за отминалите и следващите месеци обхващат масивни платформи, нестандартни дължини и нови материали
Актуалните тенденции за отминалите и следващите месеци обхващат масивни платформи, нестандартни дължини и нови материали

Дамските обувки избухват в свежи цветове и форми, класиките се трансформират в нещо ново, а нетипични материали и форми вещаят страхотна година за модната индустрия. Масивни подметки, квадратни токове, пъстра орнаментика и още много - запознайте се с актуалните тенденции в света на дамските обувки.

Дамските обувки са един от най-динамичните сегменти в модната индустрия. Актуалните тенденции за отминалите и следващите месеци обхващат масивни платформи, нестандартни дължини и нови материали. Ето какво се променя.

Първо, масивни платформи започнаха да доминират дори при традиционно ниските и равни обувки, като лоуфърите. Ежедневните сникърси, боти и ботуши добиват отчетлива височина чрез равни или назъбени платформи. Равните и гладки подметки остават популярни, а трендът е да са изградени от няколко слоя. Доминиращи обаче са масивните и “нарязани” подметки и плътните токове, които на пръв поглед изглеждат грубовати, но всъщност издават провокация, идентичност и характер.

Дебелите грайфери с дълбоки разрези по грапавите подметки са повече от писък на модата, за да подчертае дързостта във визията на съвременната жена. Тези обувки на платформа целят повече удобство и стабилност при ходене във всякакви условия и ситуации.

Нека бъде цветно

Актуалните цветове при обувките са всичко, но не и скучни. Еднообразното черно остава в миманса, изместено от дръзки щампи, животински принтове, пайети и закачливи цветове, като златно и сребристо, бяло и металическо сиво. А изключението - това са хитовите черно-челите принтове, препратка към култовите каубойски ботуши в женски вариант. Цветната експлозия при обувките иска да ни напомни, че е време светът отново да бъде весел и шарен.

И тъй като всяка година се завръща поне една ретро класика, нов живот очаква култовите за 90-те пайети, както и орнаментиката от пера, козина, цветни камъни и други. Ерата на диското отново е тук, защото - ще се съгласите - имаме нужда от повече веселия. Елегантни обувки на ток с верига, велурено сабо на платформа с пухести стелки, чехли с плетени каишки - въображението на дизайнерите се вихри в мащаби.

Няма как да не отбележим и употребата на рециклирани материали - от подметките до връзките. Винилът все по-често ще създава ефектен завършен на ботите, докато при обувките с ток навлизат метални токове и вложки за пети. Изработките от заешка, змийска или крокодилска кожа остават символ на лукса и елегантността, а очакванията са серийното производство да се ориентира към еко кожа, иновативен текстил и синтетични вложки.

Нестандартни дължини, освежени класики

Тенденцията при ботушите е да достигат над коляното и до средата на бедрото. Най-често моделите са прави, тоест стоят свободно по крака. Те се съчетават перфектно с клинове, еластични панталони, къси есенни рокли и поли, както и със скъсени сака и якета. Този тип ботуши придават сексапилна визия в забързаните дни, дори в комбинация с по-небрежно облекло.

Дори вечните дамски боти от естествена кожа се сдобиват с “кожухчета”, езици, заострени върхове и котешки токове. Кецовете също се издигат на височина, а най-силен интерес се очаква към белите сникърси с дебели подметки - универсалната градска обувка за всеки стил и вкус.

Какво да носим през лятото?

Лятото също обещава да е интересно, защото хитът ще са рибарските сандали с множество преплетени връзки. Другата тенденцията е за отваряне на класическите обувки в дамския гардероб, като еспадрилите и мокасините. Изрязани еспадрили при пръстите и петата - и, да, това ще са едни от най-модните сандали, особено ако са “качени” на платформа.

Мокасините с отворена пета, комбинирани с чорапи, ще са новото нормално по улиците. Същото важи и за чехлите, които се сдобиват със забележителна визия заради плетените каишки, въздушните възглавници и даже вата.

Като цяло, обувките стават по-дръзки и със собствен характер, но без да отстъпват от удобството и качеството, което очакваме от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари