Какви са 13-те мерки на МВР срещу войната по пътищата?

0
Алекси Кесяков, съветник на служебния министър на вътрешните работи, разкри подробности
Алекси Кесяков, съветник на служебния министър на вътрешните работи, разкри подробности Видео: NOVA

Постоянен полицейски контрол по основните пътни трасета в страната и автомобили на МВР в трафика

Това са част от 13-те мерки срещу войната по пътищата, които МВР обяви преди дни.

Целта не е да се глобяват хората, а да се запазят човешки животи, категоричен е Алекси Кесяков, съветник на служебния министър на вътрешните работи, предава NOVA.

Служителите на МВР ще трябва да познават контингента на територията, на която работят, и ще следят за безопасността на движението.

Що се отнася до автомобилите на Пътна полиция, които ще се включат в движението, Кесяков обясни, че те засега ще са обозначени.

Целта е ако тръгнете от тук към другия край на България, да не може да минете без да срещнете такъв контролен патрул”, обясни Кесяков.

Ще се извършва контрол и на местата, където се паркират тежкотоварни автомобили. При потегляне ще се проверяват водачите за употреба на алкохол.

Ще се засили и контролът в населени места, в които от години има хора, които шофират без книжки или нерегистрирани превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    русенец
    И като наредите караулка до караулка, в която да дреме шапкар и да чака пенсия, какво ще промените? Елате край КАТ Русе и да видите какво чудо е - пресичащи по диагонал ченгета с баничка в ръка, паркирани коли където не трябва движение на тротинетки и велосипеди в насрещното и това пред КАТ. Да вземете да разформировате тази организация и да хванете немците да ви направят истинска пътна полиция. Между другото в Германия полицай на улицата няма да видите освен ако не отива или не се връща от решаване на проблем. Не е нужно да ти се мотаят ченгета из краката, днес има камери, а и МПС-тата имат видео регистратори. Важното е когато видят нарушение да действат професионално, а не само да регистрират, че някой си е известен на полицията като хулиган примерно. ЗАКРИЙТЕ КАТ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари