Как точно шоуменът победи силния човек Борисов и ще има ли пак избори?

0
Може да има правителство на Има такъв народ, само ако го подкрепи и Демократична България
Може да има правителство на Има такъв народ, само ако го подкрепи и Демократична България Снимка: Dunavmost, архив

И благосклонната към Борисов социологическа агенция „Тренд“ показа проучване, в което ГЕРБ и „Има такъв народ“ (ИТН) почти са се изравнили, на 1% разлика. Други проучвания показват дори, че ИТН води

Дали ще е 1 процент разликата и в чия полза, няма значение. Ще има правителство с мандата на ИТН. С премиер „противоположност на Борисов“, както казва Слави Трифонов – да знае езици и да има образование, пише E-vestnik.

Това е партия, основана от екипа на едно тв шоу …срещу партията-държава на силния човек Борисов, съсредоточил много власт и пари за толкова години управление.

Борисов напада като главен свой враг президента Радев и служебния кабинет. А правителството и министрите няма да участват в изборите. То разобличи предишното управление, и никоя партия, нито ИТН, нито БСП, се свързва с тези разобличения, не участват в тях по някакъв начин.

ИТН си остава встрани, не присъства в големите медии, които безспорно се приемат като поддръжници на Борисов. И така събира протестният вот срещу него.

Въобще, живеем във време, когато социалните мрежи разбиват телевизиите, особено, ако те сами отблъскват зрителя. Трите големи телевизии и други подчинени медии много помогнаха да отвратят хората от Борисов.

И сега някои много се ядосват и са разстроени, че ИТН може да стане първа политическа сила. Ами това е. Предпочитат несистемна партия, която с лекота предизвика нови избори, въпреки прокобите, че трябвало да се направи правителство и се харчат излишни пари.

Който не е съгласен, че се задава правителство с мандата на ИТН, нека спечели избирателя, да му отвори очите, че по-добре е да дойде „Демократична България“ (ДБ), че е по-добре БСП или …да си настояват за Борисов до края на света. Но няма да имат много успех с подкрепата си за него.

Най-обидени от сегашното положение са привърженици на ДБ или т. нар. насипно дясно. Българската политическа коректност изисква да не употребяваш израза „насипно дясно“. Обидно било.

Също така не трябва да споменаваш, че партията ИТН печели повече избиратели от т. нар. насипно дясно. Задължително трябва да кажеш, че тя е чалга и олигархия.

В предизборна обстановка (и не само) дори да констатираш очевидното, те обвиняват, че пишеш поръчково, агитираш за някого и т. н.

Е, онези, които искат да се пише само „правилно“, както им харесва на тях, имат проблем. Или са в позата на костовистите, които смятат народа за прост, че не е избрал Костов завинаги или поне за три мандата. Сега драмата е – аз съм умен и красив, а те избират тая чалга. И за по-сигурно някои гласуват за Борисов, „да не дойдат комунистите“. Ту при тия, ту при ония, ту се разделят, ту се съберат. Ами някак естествено са ги нарекли насипно дясно.

Работата е, че може да има правителство на ИТН, само ако го подкрепи и ДБ. А те показват твърдо погнусата си от партията на сценаристите и шоумена. Изборът пред ДБ е – или да подкрепи ИТН, или да подкрепи Борисов. Иначе ще има пак избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари