Как точно да си пожелаете съкровено желание тази нощ, за да се сбъдне

1
Тази нощ е една от най-магичните в цялата година
Тази нощ е една от най-магичните в цялата година

Нощта срещу Богоявление се нарича Водокръщи или Водици (Йордановден, Богоявление).

Определя се като една от най-магичните в цялата година.

Началото на празника Водици е от древни времена, дори още преди новата ера. Той е свързан с магическата, целебната сила и вярата в очистителната енергия на водата, както и на способността й „да помни”.

Именно на Водици се прекланяме пред животворящата същност на изворната вода. Нейната памет е доста архаично знание по нашите земи, а във всяко едно наричане нашите прадеди са се уповавали именно на нея – наричали са я мъчна, здрава, мълчана, вречена, жива, пъстра, обичана, дори пробудена вода.

И още нещо – старите ни праотци са вярвали, че точно в полунощ на Богоявление водата започва да сбъдва и „да чува“!

Какво трябва да направите тази вечер?

Щом настане здрач на 5 декември, налейте вода в метален съд (котле). Изнесете водата в менчето (да не е пластмасов съд) навън – на перваза на прозореца, на терасата или на двора. Хванете съда с две ръце, така че да се получи безкраен овал – между водата и Вашето сърце и душа, в тази позиция останете притихнали, за да Ви „усети“ водата.

Подишайте за минута въздуха навън докато държите менчето с водата. Първо поздравете водата, а след това кажете своето име на глас. Постойте още няколко секунди хванали металния съд с водата, след което оставете водата навън, а Вие се приберете вкъщи. За броени часове под небето тя ще се пречисти и ще се „измълчи“, както казват старите хора.

Минута преди да стане полунощ излезте пак при водата. Именно преди настъпването на Водици нейната сила става най-голяма. Пак хванете с две ръце съда, след това изречете на глас най-съкровеното си желание на глас.

Това да се случи точно в полунощ, след което замълчете и постойте още малко с водата. Опитайте се да си представите Вашия живот, след като желанието Ви бъде изпълнено. Гледайте във водата и се постарайте „да видите“ именно тази картина в нея.

След което гласно кажете най-силното и древно наричане: Нека РЕЧЕНОТО тази нощ ДА БЪДЕ СТОРЕНО! След това покрийте водата в съда с нова или прана светла кърпа (най-добре бяла) и влезте вкъщи.

На сутринта на Йордановден идете първо при водата. Измийте очите си с нея, а след това отпийте от Вашето СБЪДВАНЕ. Повторете с отпиването. Наведете лицето си над водата и й благодарете, а сетне я приберете.

Използвайте я да наръсите дома си, да полеете цвете или да я изпиете на глътки цялата през деня. Водата се казва НАРЕЧЕНА и ще носи цялата енергия на Вашето желание. Нейната сила е еднаква с емоцията, която сте вложили в полунощ в нея, както и с вярата в душата Ви.

Костадин Филипов

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари