Как ще работят пунктовете за имунизация в Русе

0
Евентуални промени в работния график на някои от пунктовете ще бъдат отразени на уеб страницата на РЗИ
Евентуални промени в работния график на някои от пунктовете ще бъдат отразени на уеб страницата на РЗИ Снимка: Dunavmost

Три пункта за имунизация срещу Ковид-19 продължават да работят в Русе

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли Станев и и.д. директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Искра Генева. Освен при джипитата си, русенци могат да се ваксинират на още три места в града. Това са специализираните кабинети на Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника и РЗИ. В Тубдиспансера ваксини се поставят всеки делничен ден от 08.30 до 16.30 часа, като препарата на „Янсен“ се прилага само в сряда, а този на „Модерна“ в четвъртък, като за него се изисква предварително записване на телефон: 082/813-903. За поставяне на ваксина в лечебното заведение има и такса от 10 лева. Всички видове ваксини се прилагат и в кабинета на РЗИ, намиращ се на ул. „Байкал“ 12, но за извършване на имунизация на място се изисква предварително записване на един от двата телефонни номера: 0888138142 или 0882609452. Приоритет там ще бъде даден на по-уязвими групи, като неосигурени лица и мигранти. В дните понеделник, сряда и петък от 08.30 до 12.00 часа работи и специализирания кабинет на Медицински център – 1. Там се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, като пунктът работи предимно с хора, на които трябва да им се постави втора или бустерна доза.

По-подробен анализ сочи, че от началото на месеца досега са направени общо 472 имунизации, като близо 66% от тях са трета игла. Малко над 50 са имунизираните с първа доза.

Евентуални промени в работния график на някои от пунктовете ще бъдат отразени на уеб страницата на РЗИ и по-конкретно на следния уеб адрес: https://www.rzi-ruse.com/. Там е представена и подробна информация относно ползите от ваксинация срещу Ковид-19.

Припомняме, че по последни данни активните случаи на коронавирусна инфекция са 43, като на болнично лечение се намират осем души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари